Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 2 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Stay hydrated: 6 tekenen die erop wijzen dat je te weinig water drinkt

Het drinken van water is heel belangrijk. Het reguleert bijvoorbeeld je lichaamstemperatuur, zorgt ervoor dat de juiste voedingsstoffen in je lichaam terechtkomen, het beschermt je gewrichten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dat genoeg drinken goed voor je is, is wel duidelijk.

Toch drinkt lang niet iedereen genoeg water per dag. Hoeveel water heb jij vandaag al gedronken?
\Let’s be honest, waarschijnlijk te weinig. Om dat te checken vertellen wij je 6 tekenen die erop wijzen dat je glas wel weer een refill kan gebruiken.

Hoeveel water moet je drinken per dag?

Hoeveel water je moet drinken op een dag verschilt eigenlijk per individu. Als je zwanger bent, heel veel sport of ziektes hebt kan het verschillen. Over het algemeen wordt aangeraden om zo’n twee liter water per dag per dag te drinken. Dat zijn ongeveer acht tot tien glazen water in totaal, verdeeld over de dag.

Je kunt het beste direct na het opstaan al beginnen met het drinken van water. Waarom dat goed voor je is lees je hier. Dit zijn zes andere tekenen die erop kunnen wijzen dat je te weinig water drinkt.

1. Constant dorst

Zodra je dorst hebt is dat eigenlijk al een teken dat je lichaam zo’n twee tot drie glazen water nodig heeft. En wie dorst heeft moet drinken, easy does it.

2. Weinig plassen

Als je maar weinig plast op een dag is het ook een teken dat je wat extra moet drinken. Zo’n tien keer plassen op een dag is een gezond gemiddelde. Zit je hieronder? Zorg er dan voor dat je altijd een flesje water bij de hand hebt.

3. Vaak hoofdpijn

Als je vaak last hebt van hoofdpijn of migraine drink je te weinig water. Uitdroging kan namelijk zorgen voor hoofdpijn en migraine, dat heeft alles te maken met een gedaald bloedvolume. Dat kan er weer voor zorgen dat de zuurstofvoorziening van de hersenen wordt verminderd en daardoor krijg je hoofdpijn.

4. Slechte adem

Halitose – een fancy naam voor een slechte adem – kan worden veroorzaakt door uitdroging. Uitdroging zorgt er namelijk voor dat de bacteriën in je mond vermenigvuldigen. Drink een paar glazen water tussen al je snacks en maaltijden door zodat alle voedseldeeltjes weg worden gespoeld. Je zult merken dat die vieze smaak binnen no-timeverdwijnt.

5. De hele dag honger

Heb je de hele dag al het gevoel alsof je constant honger hebt? Ha, dat denk je. Waarschijnlijk heb je geen honger, maar vooral dorst. Te weinig water drinken kan ervoor zorgen dat je hersenen niet meer duidelijk het verschil tussen honger en dorst kan herkennen. Heb je een hongergevoel? Drink dan eerst een glas water.

6. Geen concentratie

Als je niet genoeg drinkt kun je moeite hebben om je te concentreren. Je hersenen kunnen bij een gebrek aan water de juiste hoeveelheid zuurstof en voedingsstoffen ontvangen – en dat terwijl je hersenen dat nodig hebben om goed te functioneren.

7. Problemen met poepen

Als je te weinig drinkt, kan number two (poepen) een hele opgave zijn. Je darmen hebben genoeg water nodig om hun werk te kunnen doen. Gebeurt dat niet, dan wordt je stoelgang droog en zal poepen een stuk moeilijker gaan.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.