Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Films & Series 29 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

The Idol stopt na slechts vijf afleveringen en dit is waarom

Dat The Idol een spraakmakende serie is, daar kunnen we niet omheen. Dat het bakken met kritiek krijgt, dat in ondertussen ook wel duidelijk. Maar dat het eerste seizoen eerder zou stoppen dan gepland, die hadden wij niet aan zien komen. Na slechts vijf afleveringen wordt er een einde aan het eerste seizoen gebreid. En of er nog een tweede seizoen aan zit te komen, dat is nu de vraag.

Heeft The Idol tóch de grens overschreden?

The Idol stopt na vijf afleveringen

We zijn nog maar net onderweg met The Idol, en er wordt nu al een punt gezet achter het eerste seizoen. De serie heeft bakken met kritiek ontvangen, omdat de serie volgens velen vrouwonvriendelijk, walgelijk en seksistisch is, is dit niet de reden waarom de serie vervroegd wordt afgekapt. HBO Max kwam naar voren met een statement hierover. De zesde aflevering blijkt ‘overbodig’ te zijn.

HBO Max over het eerste seizoen

Het verbaast mensen dat de kritiek die de show heeft gekregen niet de druppel was die de emmer deed overlopen voor HBO Max. Er hebben ‘creatieve veranderingen’ plaatsgevonden, waaronder de verandering van regisseur. Hierdoor heeft de serie volgens HBO maar vijf afleveringen nodig. Of er een tweede seizoen aankomt is nog maar de vraag.

The Idol

The Idol vertelt het verhaal van Jocelyn, gespeeld door Lily-Rose Depp, een doorbrekende popster in de bloei van haar carrière, die te maken krijgt met seks, geweld, drugs en roem. Er bloeit een liefde op tussen haar en een cultleider genaamd Tedros, gespeeld door The Weeknd, en dealt ondertussen met hevige trauma en de stress van beroemd zijn. De beelden in de serie zijn erg grafisch, waardoor het al de naam ‘martelporno’ heeft gekregen, maar men is er nog niet over uit of de serie een hit or miss is. De vijfde aflevering – en dus tevens voor nu de laatste – komt 3 juli online op HBO Max.

Kijkers denken dat het verhaal van ‘The Idol’ gebaseerd is op Selena Gomez

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.