Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 8 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Vanaf vandaag kan je ‘WONKA’ gewoon thuis streamen

Nog niet de tijd gehad om naar de bioscoop te gaan en Timothée Chalamet te zien schitteren als de jonge Willy Wonka? Dat is misschien maar beter ook, want vanaf vandaag is WONKA te streamen via HBO Max.

WONKA van regisseur Paul King (de “Paddington”-films), met onder anderen Timothée Chalamet (die nu veel over de tong gaat, om zijn relatie met Kylie Jenner), Calah Lane, Keegan-Michael Key, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Olivia Colman en Hugh Grant (die niet bij iedereen in de smaak viel), is vanaf 8 maart (vandaag dus) te streamen op HBO Max.

WONKA is gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, Roald Dahls meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden. De film laat zien op welke wonderbaarlijke wijze ‘s werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu allemaal kennen.

Waar gaat WONKA over?

Een jonge en arme Willy Wonka droomt ervan om een winkel te openen in een stad die bekend staat om zijn chocolade, maar ontdekt dat de industrie wordt geleid door een kartel van hebzuchtige chocolatiers.

Hij verspeelt zijn schamele spaargeld en wordt gedwongen om in het pension van mevrouw Scrubitt te verblijven. Ondanks de waarschuwing van weeskind Noodle over de kleine lettertjes ondertekent hij een contract omdat hij analfabeet is. Om hen af te betalen introduceert Wonka “hoverchocs”, chocolaatjes die mensen laten vliegen. Hij wordt geconfronteerd met de tegenstand van drie rivaliserende chocolatiers die het hoofd van de politie van de stad bellen om Wonka’s inkomsten in beslag te nemen, omdat hij de handel verstoort en zonder chocoladewinkel verkoopt.

De film draait nog in de bioscopen, maar voor minder geld (HBO Max kost €7,99 per maand) stream je ‘m lekker thuis. Kan je ook nog eens alle snacks inslaan die je hartje begeert. Zoals chocolade, om lekker in thema te blijven.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.