Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 13 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Genoten van The Tinder Swindler? Dan zijn deze 10 Netflix-films en series echte aanraders

Het internet gaat al dagen compleet los door de Netflix-documentaire The Tinder Swindler. Niet zo gek als je het aan ons vraag, want de documentaire is ontzettend spannend en je valt van verbazing in verbazing. Helaas duurt de Netflix-film maar twee uur, maar wij hebben de perfecte aanraders als je genoten hebt van The Tinder Swindler.

Wij zetten ze voor je op een rij.

Netflix-documentaires

Netflix staat helemaal vol met de leukste films en series. Zo waren fans compleet obsessed met Archive 81 en Emily in Paris. Hoewel deze series bestaan uit leuke verhalen zijn ze wel vaak verzonnen. Wij vinden het dan ook leuk om op zijn tijd een goede documentaire te kijken die een waargebeurd verhaal vertelt.

Zo waren fans – inclusief wij – afgelopen week compleet obsessed met de Netflix-documentaire The Tinder Swindler. In deze documentaire zien we hoe Simon Leviev verschillende vrouwen oplicht en hun geld gebruikt om een luxe levensstijl te leiden. Helaas duurt deze documentaire maar twee uur, wat betekend dat je de film zo hebt uitgekeken, maar gelukkig staat Netflix vol met nog meer geweldige documentaires en wij zetten ze voor je op een rij.

1. FYRE: the greatest party that never happened

Het zou zomaar kunnen dat je al eens eerder van deze documentaire hebt gehoord. Dat komt waarschijnlijk doordat bekende modellen als Hailey Bieber en Emily Ratajkowski het festival hebben gepromoot. In deze documentaire krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij de beruchte ontrafeling van het Fyre muziekfestival. Fyre – gecreëerd door Billy McFarland en rapper Ja Rule – werd gepromoot als een luxe muziekfestival, maar bezoekers kamen er al snel achter dat de realiteit verre van de beloften lag.

2. The Puppet Master

In deze serie horen we hoe Robert Freegard in de loop van een decennium tenminste zeven vrouwen en één man controleerde, bedroog en beroofde. Hij stal bijna een miljoen pond van zijn slachtoffers en liet hun geloven dat ze medeplichtig waren aan een zeer uitgebreide geheime dienstoperatie. Hierdoor liet hij zijn slachtoffers geloven dat hun families groot gevaar liepen als ze niet gehoorzaamden. In The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman zien we dat Robert Freegard opnieuw een slachtoffer in zijn macht heeft en volgen we een gezin dat bang is voor de veiligheid van hun moeder.

Ayleen uit The Tinder Swindler onthult welk item van Simon ze heeft gehouden

3. Dirty Money

In Dirty Money vertelt Award-winnende filmmaker Alex Gibney van Jigsaw Productions over corruptie in de zakenwereld. Zo krijgen we een kijkje in het onroerendgoedimperium van Jared Kushner, het Wells Fargo-bankschandaal en de 1MDB-corruptiezaak in Maleisië.

4. Don’t f**k with cats

Wanneer er een video online wordt geplaatst van een mysterieus figuur die twee kittens doodt, wordt het internet gek. In deze documentaire volgen we een groep mensen die het hun levensmissie maakt om deze man op te sporen. In een gevaarlijk kat-en-muisspel moedigt elke klik de zieke dader aan om nog meer verontrustende video’s te plaatsen, totdat een laatste video wordt geüpload en het niet meer om een kat gaat.

5. Operation Varsity Blues: the college admissions scandal

Deze documentaire duikt in de methoden die Rick Singer – de man achter het schokkende toelatingsschandaal van 2019 – heeft gebruikt om de kinderen van zijn rijke klanten toegelaten te krijgen bij verschillende universiteiten.

6. Les Rois de l’arnaque

Deze documentaire volgt de opkomst en val van oplichters van het EU-systeem voor emissiehandel. Ze verdienden er vele miljoenen mee, voornamelijk omdat toezichthouders lange tijd niets in de gaten hadden.

Fans zeggen op Twitter allemaal hetzelfde over de Netflix-film Mother/Android

7. Made You Look: a true story about fake art

In Made You Look: a true story about fake art zien we hoe verschillende mensen voor tientallen miljoenen dollars zijn opgelicht door neppe kunst. Het volgt de grootste zaak van kunstfraude in de Amerikaanse geschiedenis.

8. The Great Hack

Iedereen zit tegenwoordig op social media, maar zijn je gegevens eigenlijk wel veilig? In de documentaire The Great Hack krijgen we een kijkje in de duistere wereld van data-exploitatie en zien we hoe er toegang is tot onze meest intieme persoonlijke gegevens. The Great Hack dwingt ons om de oorsprong van de informatie die we dagelijks consumeren in twijfel te trekken.

9. What the Health

What the Health is een documentaire uit 2017 die de gezondheidseffecten van de consumptie van vlees, vis, eieren en zuivelproducten laat zien en bekritiseert. Er wordt onderzocht wat het verband is tussen ons eten en verschillende ziektes en er wordt gekeken naar die miljarden dollars die op het spel staan in de gezondheidszorg, de farmaceutische industrie en de voedingsmiddelenindustrie.

10. Inventing Anna

In Inventing Anna onderzoekt een journalist de zaak van Anna Delvey, de Instagram-legendarische Duitse erfgename die de harten (en het geld) van de New Yorkse sociale scene stal. Terwijl de verslaggever tegen de klok vecht om erachter te komen wie Anna Delvey is, ontwikkelen de vrouwen een duistere en grappige haat-liefdeverhouding en zien we hoe Anna haar Amerikaanse droom leidde.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.