Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 14 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Van ’90s brows tot fox brows: deze populaire wenkbrauwtrends gaan we in 2022 overal zien

Wenkbrauwtrends kunnen van de een op de andere dag zomaar veranderen. Dat is ook precies wat ze zo gevaarlijk maakt. Toch lijkt het erop dat we maar al te graag wat aan onze wenkbrauwen veranderen als er een nieuwe trend voorbijkomt. Kijk maar naar de ’90s en je ziet precies wat we bedoelen. Hoewel dikkere wenkbrauwen nu helemaal hot and happening zijn bestaan er nog veel meer leuke trends en daarom zetten wij de populaire wenkbrauwtrends die we in 2022 overal gaan zien voor je op een rij.

Ga jij voor dunne of dikke wenkbrauwen?

Wenkbrauwtrends

Alleen het afgelopen jaar al zagen we ontzetten veel verschillende wenkbrauwtrends voorbijkomen. Niet zo gek natuurlijk, want net als bij mode komen ook bij beauty trends uit het verleden steeds terug. Toch hebben we ook veel geleerd door de trends uit het verleden, want iedereen weet hoe moeilijk het is om je wenkbrauwen weer bij te laten groeien.

Wel zijn er nog steeds mensen die het aandurven om hun wenkbrauwen permanent te veranderen en voor die mensen hebben we ontzettend veel bewondering. Ook wij waren even in de verleiding toen Bella Hadid ons vorig jaar opnieuw introduceerde met de skinny brows. Maar net als bij kleding geldt ook voor wenkbrauwen: one size does not fit all en daarom zetten wij de 10 populairste wenkbrauwtrends van 2022 op een rij.

Oh no: Dit meisje liet haar wenkbrauwen tatoeëren en het ging hélemaal mis

1. Brow lamination

De populairste wenkbrauwtrend van 2022 is toch echt brow lamination. We zagen deze trend vorig jaar voor het eerst voorbijkomen bij Dua Lipa en Gigi Hadid en de trend gaat in 2022 nergens heen. Deze semi-permanente behandeling zorgt voor perfect geplaatste en geborstelde wenkbrauwen die maandenlang blijven zitten. Knoeien met wenkbrauwproducten is bij deze wenkbrauwtrend dus verleden tijd. De behandeling zorgt ervoor dat gebogen haartjes recht worden getrokken waardoor jouw wenkbrauwen in de gewenste vorm blijven zitten.

2. Natuurlijke wenkbrauwen

Net als bij de rest van onze make-up moeten ook onze wenkbrauwen eraan geloven: de natuurlijke look. Deze wenkbrauwtrend is ontzettend populair op Instagram en heeft al meer dan 900.000 berichten op de zoekactie #naturalbrows. Je maakt de trend door de natuurlijke vorm van je wenkbrauw aan te houden, maar ze wel goed te verzorgen.

De brow lift is de nieuwste wenkbrauwtrend en dit is alles wat je erover moet weten

3. Fluffy brows

De fluffy brows lijken veel op de natuurlijke wenkbrauwen, maar zijn net wat meer gestyled. We zagen de trend in 2021 al voorbijkomen bij Billie Eilish en de trend is in 2022 nog steeds een echte go-to.

4. Feather brows

Deze wenkbrauwtrend werd vorig jaar ontzettend groot op TikTok. Niet zo gek als je het aan ons vraagt, want de wenkbrauwtrend ziet er heel natuurlijk uit, maar geeft je wel de statement brows die je wilt. Dit doe je door met een spoolie definitie te creëren en je wenkbrauwen naar buiten te kammen om ze een luchtige look te geven.

5. Gebleekte wenkbrauwen

Deze iconische wenkbrauwtrend is helemaal terug van weggeweest. Het internet was compleet in shock toen we deze look voor het eerst bij celebrities als Kim Kardashian, Lady Gaga en Lizzo zagen, maar de trend is ons zeker bijgebleven. Er gaat nu zelfs op TikTok een hack rond die laat zien hoe je het uiterlijk van gebleekte wenkbrauwen krijgen, zonder ze echt te bleken.

6. Wenkbrauwtransplantaties

Dit is geen gewone wenkbrauwtrend, maar Chrissy Teigen wekte onze interesse in wenkbrauwtransplantaties toen ze haar Instagram-volgers vertelde dat ze de procedure had gedaan. Dit deed ze om te voorkomen dat ze zoveel make-up moest dragen om haar wenkbrauwen op te vullen. Deze wenkbrauwtrend is zeker een grote stap en Chrissy gaf daarom het advies om je wenkbrauwen vooral niet te veel te epileren.

Wenkbrauwen epileren een helse pijn? Met deze 5 hacks niet meer

7. Straight brows

Deze klassieke stijl was ontzettend geliefd door Audrey Hepburn en Zendaya en Cara Delevigne laten zien dat de wenkbrauwtrend in 2022 nog steeds een grote hit is.

8. Gekleurde wenkbrauwen

Net als bij de modekleuren voor de lente van 2022 gaan we ook in de beautywereld veel kleur zien. Dit betekent ook dat je wenkbrauwen eraan moeten geloven, want gekleurde wenkbrauwen zijn in 2022 helemaal hot.

9. ’90s brows

Hoewel deze wenkbrauwtrend het niet voor iedereen is, laat Bella Hadid zien dat de trend haar absoluut fabulous staat.

10. Fox brows

Deze wenkbrauwtrend is vrij nieuw, maar hoort zeker in deze top 10. Visagisten gebruiken deze techniek al jaren en TikTok-gebruikers hebben de stijl de afgelopen maand opgepakt. Zij verlengen de uiteindes van hun wenkbrauwen met wenkbrauwpotlood om precies de vorm te krijgen die we bij Kaia Gerber en Kendall Jenner voorbij zien komen.

Weke wenkbrauwtrend is jouw favoriet?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.