Britta van Aggele
Britta van Aggele Love & Life 16 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Deze TikTok fitness hacks zorgen ervoor dat jij helemaal klaar bent voor je workout

Sporten: je houdt ervan of je houdt er niet van. Toch kan het nog een hele opgave zijn om in de sportschool terecht te komen. Zo spelen motivatie en energie een hele grote rol in het wel of niet gaan naar de sportschool. Gelukkig staat TikTok helemaal vol met tips en trick voor een goede workout en dit zijn onze favoriete fitness hacks die ervoor zorgen dat jij helemaal klaar bent voor je workout.

Ready, steady, go!

TikTok

Het lijkt erop dat TikTok ons leven steeds iets makkelijker maakt. Zo staat het platform vol met de nieuwste trends op het gebied van beauty en mode en zelfs voor een nieuwe haarstijl hoeven we niet ver te zoeken. Gigi Hadid en Madison Beer zweren bijvoorbeeld bij deze populaire TikTok-haartrend en we kwamen er door een TikTok-hack achter hoe we in slechts 5 minuten ons haar kunnen krullen.

Naast al deze geweldige trends staat TikTok ook vol met video’s waarin gebruikers hun favoriete tips met je delen. Zo staat het platform vol met tips over het sparen van geld en tips over hoe je tot rust kunt komen als je gestrest bent. Nu is er een hele nieuwe categorie waarover gebruikers hun tips delen en dat is over fitness.

TikTok is om: deze fitness trend wil je uitproberen in de sportschool

TikTok fitness hacks

Als je een echte fitness-fan bent, heb je vast wel eens een oefening op TikTok opgezocht. Het platform staat namelijk vol met workouts waardoor je onmiddellijk begint te zweten. Naast deze workouts staat TikTok ook vol met handige hacks die jouw workout een stuk gemakkelijker maken en deze tips worden massaal gedeeld op #GymTok-hacks.

1. Hang je lockersleutel aan je waterfles met deze haarelastiekjes hack

@momobabess

gym hack! #hack #gymhacks #fypシ #4u #4up #4upage #4upagethis #foryou #zyxwcb #blacktiktoker #GimmeLove #fitness #forupage #forup #lifehack #hacky #gym

♬ original sound – what it do jadaboo

Wij vrouwen zijn vaak geneigd om van alles mee te nemen naar de sportschool. Deze spullen berg je vervolgens netjes op in een kluisje, waardoor je de rest van je workout een lockersleutel bij je moet houden. Als je deze van machine naar machine moet meenemen kan het nog wel eens voorkomen dat je hem verliest, maar dat is verleden tijd met deze hack.

TikTok-gebruiker Mónica – @Momobabbes – laat in haar TikTok-video zien hoe je ervoor zorgt dat je je sleutel nooit meer kwijt raakt in de sportschool. Alles wat je hiervoor nodig hebt is een haarelastiekje en een waterfles.

2. Gebruik een weerstandband om je push-ups te oefenen

@karalennon

Can’t do push-ups? Bet ya can. TRY IT! #pushup #pushupchallenge #fittok #fitnesstips #hack #howtopushup #bootyband #fyp

♬ Super flat lad – Tik Toker

In deze TikTok-video laat Kara Lennon – @karalennon – zien hoe je op een eenvoudige manier push-ups kunt oefenen. Wij weten namelijk niet hoe het met jou zit, maar wij vinden push-ups echt ongelofelijk zwaar. Toch moet deze fitness-hack ervoor zorgen dat je er opeens veel meer kunt doen. Het proberen waard als je het aan ons vraagt.

3. Gebruik de verzegeling van je supplementen als een trechter

@brenotbri_

idk if people already do this or not I’m dumb #fyp #lifehacks #lifehack #preworkout #workoutwme #beginnersrun #gym #gymhacks #fitness #tipsandtricks

♬ What You Know Bout Love – Pop Smoke

Pre-workout supplementen zijn op dit moment helemaal hot op TikTok. Wat niet zo hot is, is proberen je pre-workout supplementen in een kleine waterfles te scheppen en het vervolgens over jezelf heen laten vallen. Gelukkig heeft TikTok-gebruiker Bre Socker – @brenotbri_ – een handige tip waardoor je supplementen perfect in je waterfles eindigen. Zij laat in haar video zien hoe ze de verzegeling van haar supplementen als trechter gebruikt en hierdoor haar supplementen zonder moeite in haar waterfles giet.

4. Probeer deze zittruc om jezelf voor te bereiden voor Bulgaarse split squats

@kayla_itsines

Trying out this Bulgarian Split Squat hack!! Does it work? 🤔 #fyp #fitnesshacks #squats

♬ original sound – Kayla Itsines

Vind jij het ook zo lastig om goed te blijven staat tijdens het doen van Bulgaarse split squats? Je bent niet de enige. Nu is er een hack die ervoor zorgt dat jij niet meer zomaar omvalt tijdens het doen van deze squats en het is super simpel. Personal trainer en influencer Kayla Itsines – @kayla_itsines – laat op TikTok zien dat je voordat je aan deze squats begint even je achterste been op de bank moet laten rusten en er met je lichaam op moet gaan zitten. Vervolgens hoef je alleen nog je voorste been naar voren te strekken en je bent klaar om de oefening te doen.

5. Gebruik een klein gewicht om zware gewichten op te ruimen

@kimfrench87_

Anything for an easy life 😅🙏🏻 #gymhacks #hipthurst #girlswholift

♬ masquerade x mtr – jovynn

Stel je voor: je hebt net een set zware deadlifts gedaan en wilt je gewichten opruimen, maar je bent kapot. Dan zou het zomaar kunnen dat je de gewichten niet van de stang afkrijgt. Volgens TikTok-gebruiker Kim French – @kimfrench87_ – is de oplossing eenvoudig: gebruik een kleiner gewicht van 2,5 kg als een geïmproviseerde krik om de gewichten van de vloer te houden. Zo kan je de zware gewichten gemakkelijk van de stang afhalen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.