Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Social Media 21 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wacht even: gaat TikTok Onlyfans achterna met hun nieuwe ‘adult only’-optie?

TikTok is al lang niet meer voor tieners, veel volwassenen hebben het platform ook ontdenkt. TikTok wil daarom ook meegroeien met de grootse groep gebruikers en de eerste stap is dan natuurlijk de adult-only-content optie voor livestreamers die hun die hun kijkers willen beperken tot 18-plussers.

Is TikTok becoming the second Onlyfans?

TikTokkers kunnen binnenkort een leeftijdslimiet zetten voor hun livestreams

Livestreaming wordt een steeds groter onderdeel van het bedrijfsmodel TikTok. In 2021 waren de inkomsten uit livestreaming ongeveer 15% van de totale omzet van TikTok, maar dit is in de afgelopen twee jaar bijna twee keer zo snel gegroeid als de online advertentieactiviteiten.

En dit is eigenlijk erg logisch, want streaming is een van de beste manieren voor de gebruikers van het platform om geld te verdienen, aangezien TikTok geen advertentie-inkomsten deelt met creators.

TikTok komt met een BeReal-functie genaamd ‘TikTok Now’

Wordt TikTok net als Onlyfans een adult-only platform?

Het lijkt er misschien op dat TikTok deze stap neemt om uiteindelijk wat kijkers van Onlyfans weg te troggelen, maar niets is minder waar. De stap om bepaalde content op het platform een leeftijdsbeperking te geven, zal TikTok waarschijnlijk niet de volgende Onlyfans maken, het platform heeft namelijk een strikt verbod op content wat traditioneel als ‘adult-only’ wordt gezien. Zo staat er in TikTok’s richtlijnen: “We do not allow nudity, pornography, or sexually explicit content.” 

En niets in de nieuwe aankondiging suggereert dus ook dat die richtlijnen anders zullen zijn voor adult-only streams. Iets wat we wel in het achterhoofd moeten houden is dat alleen omdat het niet mag, betekent ook niet dat het niet gebeurd. Er zullen vast wel mensen zijn die deze grenzen opzoeken.

Grenzen bewaken

TikTok worstelt namelijk al een tijdje met de moderatie van expliciete content, waardoor video’s die op basis van de communityrichtlijnen niet thuis horen op het platform toch vaak door de kieren glippen. De 18-plus grens is eerder voor mensen die topics bespreken die niet geschikt zijn voor kinderen, en dus gegarandeerd alleen volwassenen bereiken tijdens de streams.

Zo zegt het bedrijf: “Our decision to change the LIVE age threshold to 18 or older reflects our commitment to protecting our youngest community members as they grow their online presence.”

$$$ – Deze celebrities verdienden de afgelopen maanden grof geld met OnlyFans

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.