Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Home & Interior 13 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Door déze truc krijgen jouw planten altijd water, ook als je niet thuis bent

Planten staan ontzettend leuk in je huis, maar ze in leven houden is soms toch lastiger dan we willen toegeven. Je moet ze namelijk regelmatig water geven en dat vergeten we (oeps) nog wel eens.

Gelukkig is hebben we op TikTok een mega handige tip gevonden, waardoor jouw plantjes vanaf nu altijd water krijgen.

Je planten water geven

Je planten water geven is vaak moeilijker dan gedacht. Sure, het water geven zelf is niet zo ingewikkeld, maar het je herinneren wel. Of het nu gaat om een wat kleinere plant of een grote plant, het is belangrijk dat je planten genoeg water krijgen.

De kans is groot dat jouw planten het vaak niet overleven doordat je ze te weinig water geeft, waardoor ze uitdrogen. Maar het kan ook goed zijn dat jij je planten juist wel te veel water geeft. Hierdoor kunnen de wortels namelijk gaan rotten waardoor uiteindelijk de hele plant dood zal gaan.

Daarom is deze TikTok lifehack perfect voor iedereen die hier nog wel eens moeite mee heeft of wanneer je op vakantie gaat en niemand hebt die je planten af en toe water kan geven.

De ultieme life hack

De truc is super makkelijk en je hoeft er waarschijnlijk geen extra spullen voor aan te schaffen. Alles wat je nodig hebt: een lege (wijn)fles, water en eventueel wat plantenvoeding. In de video wordt uitgelegd hoe je het precies doet.

@veerle.hofkens

Af en toe wat water bij de wijn doen dan maar 🌱 #planten #plantenwatergeven #watersysteem #wijnfles #lifehack #CapCut #plantenvoeding #plantsoftiktok

♬ origineel geluid – veerle.hofkens

Verschillende planten

Nu is deze tip meer voor de wat grotere planten waar een wijnfles bij in de pot past. Mocht jij wat kleinere planten hebben dan kun je simpelweg een kleinere fles gebruiken.

Waarom planten het gevoel geven dat we meer controle hebben over ons leven

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.