Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 20 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze TikTok-trend geeft je outfitinspiratie op basis van je favoriete album

Geen inspiratie voor een outfit? Geen probleem. TikTok heeft wederom de perfecte oplossing. Op de app zorgen creators ervoor dat we outfitinspiratie hebben voor iedere dag. En de regel is simpel: je kijkt gewoon naar je favoriete album. Ja, je hoort het goed. TikTok-gebruikers hebben outfits gemaakt op basis van de de cover van hun favoriete album.

En de resultaten zijn onverwacht fashionable.

Outfits op basis van favoriete album

Wie had verwacht dat al je outfitinspiratie de hele tijd al zo dichtbij was? Een van de eerste TikTok-gebruikers die met de trend begon was Wisdom Kaye, die zowel op Instagram als op TikTok bekend staat om zijn geweldige style. Hij begon in april met deze trend, toen hij een rode koltrui en poederroze broek combineerde om op de cover van Tame Impala’s The Slow Rush te lijken.

De Bridgerton-challenge gaat viral op TikTok en het is hilarisch

Ook combineerde hij een blauwe coltrui met een off-white broek als een ode naar Jesus Is King van Kanye West. Het is een geniale manier om je garderobe te herontdekken en nieuwe kleurencombinaties te gaan dragen. En nog een bonus: misschien ontdek je in je zoektocht wel een nieuw album of nummer dat je al tijden niet hebt geluisterd.

@wisdm8

OUTFITS INSPIRED BY ALBUMS! Like for part 2 and lmk what albums I should try next #fyp #foryoupage #foryou #fashion #style #pose #tiktokcovers

♬ original sound – Wisdom Kaye

Trend op TikTok

Sinds Wisdom Kaye het idee introduceerde, is de trend groot geworden op de app. Verschillende gebruikers hebben hun eigen variatie op de challenge bedacht. Zo kwam @estelleprsn met een impressie van Harry Styles Fine Line met een roze/blauwe spencer en @nyaroutjock kwam met Frank Ocean’s Channel Orange in, je raadt het niet, een oranje slip dress.

@estelleprsn

Outfits inspired by vinyls :) #outfit #ootd #fashion #vinyls

♬ Deep End – Fousheé

@nyaroutjock

Outfits inspired by Album covers 🦋🤍 #fyp #tiktokfashion #tiktokcanada #yyctiktok

♬ original sound – Dexter

Het is de kunst om niet alleen de cover van het album te creëren, maar ook het gevoel en thema in de outfit terug te laten komen. Vergeet merchandise, het gaat nu allemaal om de covers van je favoriete albums. Outfitinspiratie nodig? Je weet wat je te doen staat.

@yvettevalerie

If my outfits were album covers #foryou #voorjou #tiktokfashion #fashion #albumcoverchallenge #ootd #outfit #style #comfyclothes #summerclothes #fyp

♬ Fanatic – Jackson II

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.