Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Werk & Carrière 4 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips ben jij in no time een stuk productiever, dan kan je daarna weer chillen

Soms heb je van die dagen dat je maar niet op gang komt en dat alles interessanter is dan je taken afmaken. Of het nu gaat om werk, school of huishoudelijke zaken: soms zijn we koningin van het uitstellen. Je focus een boost even? Op deze manieren ben jij ineens een stuk productiever.

Met een klein duwtje in de rug ben je er zo.

Met deze tips ben jij in no time een stuk productiever

Slechts een paar kleine trucjes zorgen voor een productieve dag.

1. Stel je prioriteiten duidelijk op

Als we te veel willen doen in een dag, leidt dat er vaak toe dat we juist helemaal niets doen. Maak voor jezelf een duidelijk lijstje met de dingen die écht gedaan moeten worden en focus je daar eerst op.

2. Zet een timer

Veel mensen zweren bij deze methode. Als je een timer zet en binnen de tijd één taak af probeert te krijgen, krijgt je productiviteit een flinke boost. Houd na de gegeven tijd ook even pauze, dat is net zo belangrijk. Als je uitgerust bent zet je weer een timer voor de volgende taak.

3. Negeer je e-mail in de ochtend

Alle e-mails die binnenkomen zorgen voor flink wat afleiding op de moment dat jij je focus nodig hebt. Ben jij scherp in de ochtend? Laat je e-mail dan even liggen in dit dagdeel. Dat is meer een taak voor de middag, als je focus al iets afgenomen is.

4. Ga naar de juiste locaties

Soms kan je op nieuwe ideeën komen onder de douche, je ultiem focussen aan de keukentafel of goed reflecteren op de bank. Als je weet op welke plek je moet zijn om je taken uit te voeren gaat het een stuk gemakkelijker.

5. Verminder ruis en afleiding

Iedere notificatie of ieder geluid uit je telefoon is weer een moment dat jij je focus verliest. Hetzelfde geldt voor geluiden van buitenaf. Met een noise cancelling koptelefoon of oortjes blokkeer je de geluiden. Je kunt natuurlijk ook een rustige ruimte opzoeken en je telefoon uitzetten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.