Anne Smits
Anne Smits Lifestyle 19 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

In de middag al futloos? Met deze trucjes behoud jij de hele dag energie

Voldoende slaap en beweging zorgen ervoor dat je energieker je dag doorkomt. Maar het kan natuurlijk een keertje voorkomen dat je slecht hebt geslapen of het bezoekje aan de sportschool erbij inschiet. Maar met deze tips kom jij alsnog zo energiek mogelijk je dag door.

Probeer ook eens deze alternatieven voor koffie om meer energie te krijgen.

Met deze tips kom jij jouw dag gegarandeerd energieker door

We kennen allemaal het gevoel halverwege de middag dat de energie en motivatie ver te zoeken is. Wil jij die laatste uurtjes van je dag alsnog productief doorkomen? Probeer dan deze tips.

Geef je hersenen tijd om te herstellen

Het leven kan tegenwoordig nogal hectisch zijn doordat we veel van elkaar verwachten en tegelijkertijd zelf goed willen presteren. Hard werken is goed en geeft een voldaan gevoel. Maar om productief te blijven, is het verstandig om regelmatig even al je werk neer te leggen. Dat klinkt eenvoudig, maar deze tip is pas effectief als je even helemaal niks doet. We zijn nogal gewend om onze ‘vrije’ tijd op te vullen met schermen en sociale media, maar ook dat zorgt niet voor meer energie. Neem een paar minuten pauze en kijk bijvoorbeeld even uit het raam, loop de tuin in of knuffel even met je huisdier.

Vermijd snelle koolhydraten

Je hebt vast weleens gehoord of gelezen dat gezonde voeding bijdraagt aan de mate van energie die we hebben. Om je energielevel zo constant mogelijk te houden, is het belangrijk om snelle koolhydraten (suikers) te vermijden. Snelle koolhydraten worden, zoals het zelf al zegt, snel opgenomen in het bloed waardoor je bloedsuikerspiegel hoge pieken krijgt. Je voelt je  heel even energiek zodra de suiker inkickt, maar daarna daalt je energie enorm. Om je zo energiek mogelijk te voelen, kies je voor langzame koolhydraten, zoals volkoren producten en fruit.

Energie opwekken

Zit je even in een energiedipje, dan kan je heel eenvoudig zelf energie opwekken. Probeer allereerst je houding aan te passen door je schouder te laten zakken en je kin naar je borst te brengen. Knik zachtjes je hoofd een paar keer naar beneden. Een andere manier om energie op te wekken, is door te zingen. Zingen zorgt er namelijk voor dat je lichaam endorfine aanmaakt. Zet een lekker nummer op en laat jezelf even helemaal gaan.

Train je rug

Wist je dat je met een sterke rug minder snel moe bent? Probeer je dus meer te focussen op het trainen van je rug in de sportschool. Ook kan je gemakkelijk thuis een aantal oefeningen doen om je rug sterker te maken.

Mediteren of powernap

Heb je al weleens gemediteerd? Probeer het met onze tips voor beginners eens uit. Tijdens het mediteren ben je jouw brein aan het train en leer je je gedachten onder controle te krijgen. Dit is heel bevordelijk om je energielevel op peil te houden. Ook een middagdutje is ontzettend goed om je dag bomvol energie door te komen. Houd je powernap wel bij maximaal twintig minuten, voor het ultieme effect.

Forever 21 – Met deze handige tips houd jij jouw huid zo lang mogelijk gezond

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.