Tess van der Hoop
Tess van der Hoop Video 24 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Tips om uit de friendzone te komen

Niet vrijwillig in de friendzone zitten is ruk. Misschien ben je verliefd geworden op je beste vriendin of vind je die klasgenoot in het studiegroepje opeens wel heel leuk. Om nou zomaar te beginnen met flirten vinden we allemaal een beetje eng. De kans dat je wordt afgewezen is aanwezig. Een blauwtje lopen gebeurt iedereen weleens, alleen is het niet zo gunstig als dit bij jouw beste vriendin of je klasgenoot gebeurt. 

Hoe kom je dan op een subtiele manier uit de friendzone?

Van friendzone naar lovezone

‘Zeg het gewoon’ is een advies dat je vast weleens hebt gekregen van iemand. We weten alleen allemaal dat dit niet zo makkelijk gedaan is. Als je de liefde verklaart aan die vriend(in) en hij/zij voelt niet hetzelfde, zal dit gevolgen hebben voor jullie vriendschap. Als jullie vriendschap sterk genoeg is, komt het uiteindelijk echt wel goed, maar of het even ongemakkelijk gaat worden is geen verrassing.

Wat voor tips hebben wij voor jou in petto? Als eerst zal je moeten gaan flirten. Niet in het echt, maar veilig via Whatsapp. Geef je vriend(in) eens een complimentje of een flirty opmerking en kijk hoe hij/zij reageert. Het kan zijn dat diegene de eerste keer het ziet als een grapje en er dus normaal op reageert. De kunst is dus om het wat vaker uit te lokken. Maar let op: krijg je nooit eens iets terug? Ben jij de enige die flirty opmerkingen maakt, dan is dit een teken dat het er niet inzit.

Tip twee is een advies van Tess en Gina die alleen mensen boven achttien jaar mogen proberen. Het bevat namelijk een lekkere alcoholische versnapering. Ga samen met je vriend(in) naar de kroeg – of nu gewoon thuis – en drink lekker wat wijntjes. Wanneer jullie beiden aangeschoten zijn kun je proberen te flirten. Als dit goed voelt, kun je telkens een stapje verdergaan. Misschien kan je hem/haar zelfs wel proberen te zoenen. Gaat dit nou helemaal mis? Dan kun je het volledig op de alcohol gooien.

Misschien niet het meest volwassen advies, maar wel een leuk advies.

Ask je Girls

In NSMBL’s nieuwe serie ‘Ask je Girls’ bespreken Tess en Gina wekelijks verschillende onderwerpen waar iedereen dagelijks mee worstelt. Deze week hebben de meiden het over vriendschappen. Ze beantwoorden kijkersvragen die voor iedereen herkenbaar zijn en proberen hier advies over te geven. En ja, ook deze week zit er weer geweldig (al zeg ik het zelf) advies in.

Heb je de aflevering van vorige week nog niet gezien? Kijk deze hier. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.