Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 22 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Oh my Vecna: dit is de bloedstollende trailer van Stranger Things seizoen 4 Vol. 2

We moeten het heel even hebben over het eerste deel van Stranger Things seizoen 4. Inmiddels hopen we dat je het wel hebt gezien – en anders moet je heel even wegklikken want er komen nu wat spoilers aan. El en Will proberen een nieuw leven op te bouwen in Californië zónder Hopper en dat bevalt ze helemaal niks. El lijkt in de problemen te komen.. maar daar is niks van waar. Nou ja, problemen zijn er zeker, maar deze zijn veel groter dan gedacht. The Upside Down roept en de strijd wordt groter dan ooit.

Eén probleem.. El is haar krachten kwijt.

Eleven traint voor Vecna

El wordt meegenomen naar een speciale trainingslocatie om haar krachten weer terug te krijgen.. terwijl al haar vrienden in Hawkins rare dingen meemaken waarvan ze hoopten dat het nooit meer zou gebeuren. Dit keer vechten de kids tegen Vecna – een fictief monster, die ook terugkomt in hun D&D-spel. Vecna is nóg gevaarlijker en moeilijker te begrijpen dan de vorige creatures. Hij kruipt in het hoofd van tieners, hij laat ze enge visioenen zien, laat klokken luiden en uiteindelijk vermoord hij deze mensen door ze te laten zweven en hun botten te breken.

Klinkt verschrikkelijk.. en dat is het natuurlijk ook. Ja, als je graag een gezellige serie wilt kijken, sla deze dan maar even over. Max krijgt deze visioenen ook en is ervan overtuigd dat Vecna haar ook te pakken krijgt. Totdat de rest van de gang doorheeft dat Vecna je niet krijgt als je luistert naar je favoriete muziek – zodat hij niet in je hoofd kan kruipen. Max luistert graag naar Running Up That Hill van Kate Bush, een nummer wat sinds jáááren weer in de hitlijsten staat met dank aan deze serie. Max overleeft de aanval en nu stomen de kids zich klaar voor een strijd, niet wetende dat hun vriendin El dat ook doet. En dat gaan we allemaal zien in het tweede deel. Bekijk de bloedstollende trailer hieronder:

En ga er maar even goed voor zitten.. want aflevering 8 duurt 1 uur en 25 minuten en aflevering 9 duurt 2 uur (!) en 20 minuten.

Meer over Stranger Things 4

Het is zes maanden geleden sinds The Battle of Starcourt terreur en verwoesting naar Hawkins bracht. De vriendengroep worstelt met de nasleep van deze gebeurtenis en wordt voor het eerst van elkaar gescheiden. Daarnaast maken de uitdagingen die de middelbare school met zich meebrengt het er niet makkelijker op. Juist in deze lastige periode krijgt de groep te maken met een nieuwe en angstaanjagende bovennatuurlijke dreiging, met een gruwelijk mysterie tot gevolg. Het mysterie oplossen is hun enige kans om eindelijk een einde te maken aan de verschrikkingen van de Upside Down.

Stranger Things seizoen 4: deze nieuwe karakters worden aan de cast toegevoegd

In de prijzen

Sinds de release van het eerste seizoen in 2016 is Stranger Things uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen en heeft het meer dan 65 awards en 175 nominaties in de wacht gesleept, waaronder Emmy’s, Golden Globes, Grammy’s, SAG, DGA, PGA, WGA, BAFTA, een Peabody Award, AFI Program of the Year, de People’s Choice Awards, MTV Movie & TV Awards, Teen Choice Awards en vele anderen. De drievoudige Emmy Award-genomineerde voor Beste Drama is één van de populairste Netflix Originals.

Vanaf 1 juli te zien op Netflix!

Netflix onthult eerste 8 minuten van ‘Stranger Things’ seizoen 4 en hier kijk je de video

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.