Emma Toussain
Emma Toussain Reizen 16 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Op vakantie in je blootje? Zo overleef jij je eerste naturistencamping

Zo’n 2,5 miljoen Nederlanders lopen graag bloot in hun vrije tijd. Ze gaan naar de sauna, naar een naaktstrand of lopen in hun blootje in de eigen achtertuin. Voordelen: een vrij gevoel, geen gedoe met kleding, minder bagage en streeploos bruin worden. Vaak wordt je op deze manier opgevoed; als je ouders graag bloot zijn dan is dat normaal en voel je vaak zelf geen restricities. Ben je hier niet mee opgegroeid maar wil je toch naar een naturistencamping? En weet je niet precies hoe zoiets in zijn werk gaat? Wij helpen je op weg.

Tip 1: iedereen is naakt – observeer je wel of niet die vreemde blote lijven?

Daar sta je dan midden in een groep met naakte vreemden. Wat doe je dan met je ogen? Het is niet gek om eens goed rond te kijken. Vermijd staren, dan kunnen mensen zich wat ongemakkelijk voelen, maar dat is ook mét kleren aan. Verwacht ook niet dat anderen naar jou kijken. Naturisten zijn gewend om naakte mensen te zien. Het is niet zo dat ze je niet mooi of aantrekkelijk vinden. Het maakt ze gewoon niet uit of je naakt of gekleed bent. Het is gewoon normaal daar, so don’t worry.

Tip 2: vergeet de zonnebrandcrème niet

Ondanks dat je al een mooi goudbruin kleurtje hebt is zonnebescherming van harte aan te raden. Vergeet niet dat je nu een ‘nudie’ bent en er delen van je lichaam zijn die nog nooit eerder zonlicht hebben gezien. Eerlijk is eerlijk: die edele delen laat je liever niet verbranden.

Tip 3: het belang van hygiëne – altijd een handdoekje mee

Naturisten hebben hygiëne extra hoog in het vaandel staan. Regel is dan ook dat men altijd een handdoekje neerlegt op een (lig)stoel alvorens er op te gaan zitten of liggen. Niemand zit te wachten op zweetbillen en afdrukken ;)

Wist je dat naturisme oorspronkelijk op doktersrecept werd voorgeschreven? Zonder kleding heb je minder kans op zweten en bacteriën en ook geen last van knelling. Super gezond dus, zo’n naturisme vakantie!

Tip 4: kies voor een plek waar je rustig kunt wennen aan het bloot lopen

Weet jij niet zo goed waar je heenmoet? Wij hebben even gezocht, maar de zeven glampings van France 4Naturisme zijn ideale plekken om voor het eerst een naturisme vakantie te beleven. Respect en discretie staan bij alle naturisme campings voorop. Elke glamping heeft zijn eigen regels met betrekking tot het bloot lopen. Over het algemeen is de regel dat naakt zijn verplicht is bij het zwembad of aan het strand. Het voelt ook prettiger om naakt te zijn als iedereen om je heen ook zonder kleding loopt. Natuurlijk doe je bij koud weer of wanneer je niet lekker bent kleding aan.

Tip 5: wen aan naakt lopen

Naaktlopen is iets dat je jezelf opnieuw moet aanleren. Tot een jaar of drie vinden bijna alle kinderen het heerlijk om in hun blootje te lopen. Op latere leeftijd speelt zelfacceptatie een grote rol. Oefenen kan door in je blootje van de slaapkamer naar de badkamer te lopen of een stap verder te gaan door in je blootje te chillen of een dansje te doen.

Moeite met in slaap vallen? Probeer déze slaapverwekkende hack eens

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.