Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 10 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Van moord op eigen moeder naar zelf moeder: wie is Gypsy Rose Blanchard eigenlijk?

Het babynieuws vliegt om ons de oren. Ook Gypsy Rose Blanchard maakte onlangs bekend zwanger te zijn. Je hebt in de afgelopen tijd vast wel eens van deze naam gehoord, maar mocht er géén belletje rinkelen, leggen we je eerst uit wie deze dame is.

Gypsy Rose zwanger

De 32-jarige Gypsy Rose Blanchard maakt in een YouTube-video bekend zwanger te zijn. De vader is de 31-jarige Ken Urker. De zwangerschap was niet gepland en de twee hebben pas net een relatie met elkaar. Maar ze is daarom niet minder blij met de zwangerschap – het is ‘erg gewenst’.

Maar waarom zijn mensen zo in rep en roep door deze onthulling? Gypsy Rose heeft een bijzonder turbulente tijd achter de rug.

Bekend door moord op eigen moeder

Gypsy Rose werd ‘wereldberoemd’ omdat ze in 2015 haar eigen moeder Dee Dee liet vermoorden door haar toenmalige vriendje. Haar moeder leed aan het münchhausen-by-proxysyndroom – een syndroom waarbij de ouder doet alsof het kind ziek is, maar dit zelf veroorzaakt. Of symptomen erger maakt, om zo zelf meer sympathie te krijgen van anderen. Dee Dee deed onder andere alsof Gypsy leukemie en een spierziekte had. In 2015 was de maat vol en Gypsy vroeg haar toenmalige vriend om haar moeder om te leggen: hij stak de moeder zeventien keer.

Gyspy Rose kreeg 10 jaar gevangenisstraf, maar kwam in 2023 vervroegd vrij na 85 procent van haar straf uit te hebben gezeten. Na haar vrijlating was ze in één klap razend populair op TikTok. Ze trouwde in 2022 met Ryan Anderson, een leraar die haar schreef en bezocht in de gevangenis. Maar… dat huwelijk hield niet lang stand, vooral omdat ze zich niet veilig voelde bij hem. En nu is ze gelukkig met Ken – én ongepland zwanger.

Zorgen om kwaliteit als ouder

Niet zo gek dat sommige mensen zich nu zorgen maken over de toekomstige gezinssituatie van Gypsy Rose en haar nieuwe partner. Want – hoe wil zij nu voor haar kind gaan zorgen? Daar heeft ze in de YouTube-video een heel duidelijk antwoord op: “Alle dingen die ik graag had gewild in een moeder, ga ik aan deze baby geven. Ik ben nu een moeder, ik ben gelukkig en ik wil gewoon een goede moeder voor mijn kind zijn.”

Bekijk de video van Gypsy Rose hier:

‘The Devil Wears Prada 2’ is officieel: dit weten we tot nu toe

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.