Tessa Ham
Tessa Ham Entertainment 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Zoveel verdienen de actrices van Sex and the City per aflevering van de reboot

Ein-de-lijk was daar maandag de verlossende bevestiging van niemand minder dan Sarah Jessica Parker aka Carrie Bradshaw herself: er komt een vervolg op Sex and the City. Naast Sarah Jessica Parker zullen Kristin Davis (Charlotte) en Cynthia Nixon (Miranda) terugkeren in de reboot, die And Just Like That zal gaan heten. Deze stap zal de actrices behoorlijk wat geld opleveren.

Bronnen vertellen aan verschillende Amerikaanse media dat de hoofdrolspelers 1 miljoen dollar (822.267 euro) per aflevering verdienen. En aangezien de drie ook nog eens uitvoerend producent zijn, zal het bij die ruim 8 ton per aflevering niet blijven.

Reboot: Sex and The City

Sex and The City keert terug als een limited series op streamingdienst HBO Max. Dat houdt in dat er in eerste instantie ‘maar’ tien afleveringen van dertig minuten zullen uitkomen. Een snelle rekensom laat zien dat de actrices toch tien miljoen dollar binnen weten te slepen met het volgende hoofdstuk van Sex and the City.

De serie zal weer het leven van Carrie, Miranda en Charlotte gaan volgen in New York, maar dan in de 21e eeuw. Kim Cattrall, die in de originele serie de rol van Samantha op zich nam, zal niet te zien zijn in And Just Like That.

Sarah Jessica Parker

Als je de 1 miljoen dollar per aflevering voor de reboot al veel vindt, schrik je helemaal van het bedrag dat Sarah Jessica Parker voor de originele serie kreeg. De actrice verdiende met de eerste drie seizoenen van SATC maar liefst 50 miljoen dollar, en wist daarna zo goed te onderhandelen dat ze voor de resterende drie seizoenen 3.2 miljoen dollar per aflevering betaald kreeg.

We moeten trouwens nog even geduldig wachten tot we Carrie Bradshaw, Miranda Hobbs en Charlotte York Goldenblatt weer in New York zien rondlopen. Er is nog geen datum bekend waarop de serie in premiere gaat. De productie zal naar verwachting rond mei van start gaan.

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, sparen of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.