Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 1 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Vivian (28): ‘Ik erger mij aan het overmatige drankgebruik van mijn vriendinnen’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Vivian* (28), die zich enorm kan ergeren aan het extreme drankgebruik van haar vriendinnen.

‘Ik erger mij aan het overmatige drankgebruik van mijn vriendinnen’

Een drankje doen is leuk, maar als het altijd uit de hand loopt, is de lol er snel vanaf – zo vertelt Vivianne.

Hi Vivian, kan jij iets vertellen over jouw situatie?

“Op het terras zitten is een van mijn favoriete bezigheden. Het liefst met mijn beste vriendinnen en een goed glas wijn. Al jaren is dit een vast ritueel in het weekend. En nu in de winter, zoeken we leuke barretjes op om een borrel te doen.

Toch valt mij het afgelopen jaar op dat mijn vriendinnen wel erg veel drinken. Bij mij is de maat op een gegeven moment vol. Maat die maat is bij en ver te zoeken. Ze worden er ook erg luidruchtig en ordinair van, wat maakt dat ik me erger aan hun gedrag en me schaam voor de andere mensen in de zaak. Het maakt dat ik me alleen voel, omdat ik niet mee kan lachen om hun slappe grappen.”

Heb je dit al een keer met hen besproken?

“Ik heb het weleens aangekaart als ik vond dat het wel mooi was geweest. Maar dan krijg ik natuurlijk van alles naar mijn hoofd geslingerd en ben ik vooral ‘de saaie’. Soms vind ik ook dat er te vroeg naar de drank gegrepen wordt. Bijvoorbeeld op vriendinnenvakantie, dan wordt er op het strand om 11:00 al een fles wijn besteld. Ik vind dat niet normaal, maar ik lijk wel de enige met die mening.

Begrijp me niet verkeerd, ik lust ook wel een borrel. Maar op deze manier met drank omgaan vind ik niet normaal. Maar omdat ik in de minderheid ben, is er niet heel veel ruimte om die mening te laten gelden.”

Wat is nu je plan?

“Ik heb me voorgenomen om situaties die mij irriteren te vermijden. Dus als ik het genoeg geweest vind, dan ga ik naar huis. Dat zal volgens hen ook wel weer ‘saai’ zijn, maar dat is in ieder geval beter dan met een Spa blauw naar hun geouwehoer luisteren.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Nina (22): ‘Ik durf mijn vriend niet voor te stellen aan mijn ouders door hun ongeïnteresseerde houding’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.