Emma Toussain
Emma Toussain Home & Interior 22 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Voor dit ‘Funda horror huis’ betaal je 23 duizend euro per vierkante meter

De huizenmarkt is al jaren één groot drama. Je kunt twee dingen doen: heel hard huilen of toch maar een beetje proberen te lachen. Content creator Vic Cle helpt ons de humor in te zien van de belachelijke vraagprijzen, vooral in Amsterdam. Hij tipt ons nu een ‘beige hel’ van maar liefst 15 hele vierkante meters.

Het kamertje is mooi afgewerkt, maar da’s ook het enige.

Funda biedt beige hel aan

Dat je in Amsterdam nauwelijks aan een prima koophuis komt, is al heel lang bekend. Maar af en toe kom je van die bezemkasten tegen waarvan je bijna niet gelooft dat mensen daar tonnen voor durven te vragen. Vic Cle reageert regelmatig op zulke Funda Horrors (zoals hij het zelf noemt) en wij kunnen lekker meegenieten. Hij weet altijd precies de vinger op deze plek te leggen en bepaalde dramatische aspecten uit te lichten. In Amsterdam staat momenteel een kamer te koop van 15 vierkante meter. Je woont dan wel in het centrum (Prinsengracht!) maar je huisnummer eindigt wel met de letter G. Je zit aardig weggestopt dus.

Appartement van 15 vierkante meter

“Het appartement is ook uitermate geschikt voor de internationale koper die door de week in Amsterdam werkt en in het weekend naar huis pendelt,” zo verkoopt Funda het zelf in de advertentie op hun website. Tsja – expats dus met een grote zak geld die eigenlijk toch niet zo heel vaak in Amsterdam verblijven.

Voor deze kamer betaal je 350.000 euro én ook nog een maandelijkse bijdrage van 221 euro. Je betaalt dus eigenlijk 23.000 euro per vierkante meter. Zie je? Je kunt maar beter leren lachen want dit serieus nemen kan je bijna niet.

Wat krijg je dan? Een kamer met een bed en een klein keukentje én een kleine badkamer. Alles is wel prachtig afgewerkt (als je van beige houdt) dus dat is een groot pluspunt. Je hebt alles wat je nodig hebt, alleen ruimte voor iets anders dan jezelf is er eigenlijk niet.

Bekijk de foto’s van dit prachtige maar zeer kleine stulpje hier:

Instagram-review van Vic Cle

En de reactie van Vic zelf? Die zie je in de video hieronder. Hij houdt niet in, een echte aanrader dus.

Poor us, die huizenmarkt is helemaal gek. Verdien jij minimumloon én ben je vrijgezel? En heb je ook nog is de ambitie om een koophuis aan te schaffen? Misschien wel goed om je te weten wat je maximale hypotheek is als single met minimumloon dan toch?

Kijkers Ashley Madison-documentaire kunnen Sam niet uitstaan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.