Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 27 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Joyce (25): ‘Mijn vriend wil niet meer dat ik met mijn vriendinnen op stap ga en doet daar heel vaag over’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Joyce (25) haar verhaal.

Vandaag lees je het verhaal van Joyce* (25), die van haar vriend niet meer uit mag met haar vriendinnen.

Hi Joyce, kan jij ons iets meer vertellen over jouw situatie?

“Heel graag. Twee jaar geleden leerde ik Jasper* (28) kennen, het klikte meteen en hij kwam na een jaar bij mij wonen in de stad en we gingen vanaf dat moment veel uit. Ook ga ik graag uit met mijn vriendinnen, wat Jasper altijd prima vond. Toch doet hij de laatste tijd enorm moeilijk. Hij zegt steeds vaker dat ik de plannen met mijn vriendinnen moet afzeggen en dat hij het geen fijn idee vindt dat ik met mijn beste vriendinnen op stap ga. Eerst had hij hier nooit moeite mee, ik vind dit ook niks voor hem.”

Waarom wil Jasper niet dat jij uitgaat?

“Ik zou het echt niet weten. Ik gedraag me altijd normaal, ook met een drankje op. Ik ben mij ervan bewust dat ik een vriend heb en ik zou nooit vreemdgaan. Toch heb ik het idee dat Jasper mij niet vertrouwd. Ook zegt hij vaak dat ik iets anders aan moet trekken als ik de deur uit ga, terwijl ik in mijn ogen dan niks ordinairs draag. Ik vind hem soms een beetje onzeker overkomen, wat ik enorm onaantrekkelijk vind.”

Heb je dit probleem met Jasper besproken?

“Ja, zeker. Ik vraag weleens waarom hij niet wil dat ik uitga, dan zegt hij dat hij liever een avondje met mij wil zijn. We zijn elke avond samen, hooguit één avond in het weekend niet als ik even met mijn vriendinnen wil borrelen. Mijn vriend krijgt genoeg aandacht. Sinds kort loop ik met dit probleem rond en ik weet niet wat precies het probleem van Jasper is. Ik ga mijn vriendinnen niet afzeggen als Jasper geen geldige reden heeft. Ik geloof zijn antwoord ook niet, dat hij een avondje met mij wil zijn. Ik kan mijn vinger er niet op leggen, maar ik vind het wel enorm storend en onaantrekkelijk dat mijn eigen vriend mij dingen gaat verbieden. Ook zegt dit veel over zijn vertrouwen in mij, wat vrij ongezond is in een relatie.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Mandy (23): ‘Mijn vriendinnen denken dat ik veel geld verdien, maar eigenlijk heb een enorme schuld’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.