Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 19 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze haartrend is een makkelijke variant van de mermaid waves en wij zijn fan

De nieuwe haartrends vliegen ons de laatst tijd om de oren. Niet zo gek natuurlijk, want bij een nieuw jaar horen ook nieuwe stijlen. Gelukkig staat onze Instagram-feed helemaal vol met de nieuwste haartrends en wij zijn op dit moment compleet obsessed met water waves. Deze haartrend is een makkelijke variant van de mermaid waves die compleet viraal ging op TikTok.

Wij zijn fan!

Haartrends

Het maakt niet uit waar je kijkt: social media staat tegenwoordig helemaal vol met haartrends. Zelfs op foto’s waarvan je het niet zou verwachten zijn ze te spotten. Influencer plaatsen namelijk niet alleen foto’s waarop de nieuwste fashion- en beauty-trends op staan. Zo laat Dua Lipa zien dat een driedelige, gevlochten paardenstaart weer helemaal hot and happening is en zijn we door Gigi Hadid obsessed met ‘Bubble braid pigtails’.

Een paar jaar geleden waren beach waves de go-to van elke vrouw. Deze haartrend werd geïnspireerd door de haarstructuur die je krijgt als je op het strand bent geweest. Vorig jaar zagen we dat deze haartrend transformeerde in mermaid waves en nu gaat er opnieuw een variatie van de haartrend compleet viraal op social media.

Water waves

Water waves is de nieuwste haartrend waar Instagram compleet obsessed mee is. Deze variant van mermaid waves wordt ook wel de “I woke up like this”-variant genoemd, doordat de haartrend een nog nonchalantere uitstraling heeft. Deze haartrend is het beste te maken met een dunnere krultang of een stijltang om losse golven in je haar aan te brengen.

Je kan deze stijl ook bereiken door met gevlochten, vochtig haar te slapen. Dat is ook precies waar de naam water waves vandaan komt, want deze haarstijl wordt vaak met water gecreëerd. Als je wakker wordt kan je met een stijltang over de vlecht heen gaan om de look nog iets intenser te maken en de knik goed in je haar te krijgen. Spuit vervolgens wat haarlak in je haar en je bent helemaal klaar om deze haarstijl de hele dag te rocken.

Wij gaan deze haartrend binnenkort zeker uitproberen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.