Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Review 13 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Weleda City Spa: de plek voor een ongedwongen en ontspannende massage met een holistisch randje

Hoe ouder we worden, hoe meer we ons focussen op selfcare. Na een drukke werkweek is er niets lekkerder dan jezelf te trakteren op een ontspannende massage. Maar waar doe je dat?

Ik, NSMBL’s Karlijn, ging langs bij de Weleda City Spa voor een ontspanningsmassage met een holistisch randje.

NSMBL Visits: Weleda City Spa

Als er iets is dat mij helemaal tot rust laat komen, dan zijn het wel massages. Of althans: goede massages. Sinds ik in Amsterdam woon heb ik de plank ook weleens misgeslagen wat betreft mijn salonkeuze – en liep ik vervolgens meer gespannen naar buiten dan naar binnen.

Voor iedereen die hunkert naar een moment van ontspanning, maar het ook spannend vindt om zich zomaar naakt bij iedere salon op de tafel te leggen, nam ik de proef op de som.

Persoonlijke aandacht op ongedwongen wijze

Vanaf het moment dat je binnenkomt tot het moment dat je naar buiten stapt, is er veel aandacht voor je. Ik vind dat fijn, maar in sommige gevallen ook wat ongemakkelijk. Bij de City Spa van Weleda vond ik het allesbehalve ongemakkelijk. Eerder natuurlijk en ongedwongen.

Na een gezellige begroeting aan de voorkant van de salon, nam Annemijn mij mee naar de behandelruimte. Deze was sfeervol belicht, neutraal van geur en fijn van temperatuur. Allemaal details die er op het moment van massage ineens toe doen. Ook draaide er relaxte muziek. En dan heb ik het niet over van die overdreven-zen-tjilpende-vogels-muziek, maar gewoon rustgevende lo-fi beats.

Weleda
NSMBL

Een massage naar je eigen wensen

Alhoewel ik altijd uitga van de expertise van de masseur, is het ook fijn als er ruimte is voor wat eigen inbreng. En die was er bij Weleda.

Bij aanvang van bespreekt Annemijn de verschillende onderdelen van de massage. Daarna vraagt ze of ze extra aandacht moet geven aan bepaalde lichaamsdelen, hoe hard of zacht ik de massage wil en of er dingen zijn die ik niet fijn vind. Een specifiek moment om je wensen uit te spreken voor een massage is wat mij betreft zó belangrijk. Vooral als je vaak te schijterig bent om tijdens de massage nog je wensen uit te spreken, zoals ik.

Een holistisch randje

Na het bespreken van de wensen gaan we over tot het kiezen van een massage-olie. Zo fijn, dat je hier zelf invloed hebt op de geur van je massage. Ik ging voor de ‘Evening Primrose’ olie van Weleda.

Weleda City Spa_Amsterdam_4
WELEDA

Nadat ik me in alle privacy heb mogen uitkleden, begon de massage met de rustgevende geluiden van een Tibetaanse klankschaal. Een fijn startteken van een professionele massage. Tijdens de eerste minuten van de massage vroeg Annemijn of de temperatuur en de druk naar wens was. Daarna is er geen woord meer gezegd – ik had het immers veel te druk met genieten.

De conclusie: hier kom ik terug

Na een heerlijke ontspanningsmassage, met een aantal verrassende elementen (in a good way), liep ik tevreden de deur uit. De Weleda City Spa is een goede plek tot mijn nieuwe go-to massagesalon te bombarderen. Dat er veel ruimte is voor communicatie is fijn. Dit haalt voor mij, en ik denk voor veel anderen, een ongemakkelijk element weg.

Daarnaast werken ze er met heerlijke producten, de prijzen zijn goed in verhouding tot de kwaliteit die je krijgt en is de salon een feest voor het oog. De conclusie is simpel: hier kom ik terug.

Weleda City Spa_Amsterdam_4
WELEDA

Ik ging naar de Weleda City Spa aan de Jan-Pieter Heijestraat in Amsterdam, maar je vindt de Weleda City Spa ook op acht andere locaties door Nederland.

Ontspanningsmassage

Welede City Spa

9 Score

Pluspunten

  • Fijne geuren
  • Fijne ambiance
  • Persoonlijke aandacht

Minpunten

  • Het was te snel voorbij :)

Na een heerlijke ontspanningsmassage, met een aantal verrassende elementen (in a good way), liep ik tevreden de deur uit. De Weleda City Spa is een goede plek tot mijn nieuwe go-to massagesalon te bombarderen. Dat er veel ruimte is voor communicatie is fijn. Dit haalt voor mij, en ik denk voor veel anderen, een ongemakkelijk element weg. Daarnaast werken ze er met heerlijke producten, de prijzen zijn goed in verhouding tot de kwaliteit die je krijgt en is de salon een feest voor het oog. De conclusie is simpel: hier kom ik terug.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.