Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Entertainment 21 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Wes Andersons nieuwe science fiction film heeft een sterrencast waar je u tegen zegt

Twee jaar na het uitbrengen van zijn laatste film, The French Dispatch, komt Wes Anderson in mei met dé science fiction film van het jaar. Asteroid City staat nog voordat hij in première gaat hoog aangeschreven en de wereld staat te popelen. Wij vertellen je alles wat wij tot nu toe weten over deze nieuwe parel van een film.

Back at it again.

Asteroid City

De film speelt zich af in een fictief woestijndorp in 1955, waar de bewoners via een competitie de meteoriet herdenken die voor hun tijd op de plek van het stadje was gevallen. Uit het niets gebeuren er vervolgens allerlei dingen die de competitie ophouden. Het is een sci-fi film in een Wes Anderson jasje.

Een sterrencast

De cast van Asteroid City is er één om razend enthousiast van te worden. De acteurs die meespelen in Wes Anderson-films zijn altijd al de grote geweest, maar met deze film neemt de regisseur het een stapje verder. Steve Carell, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Margot Robbie, Adrien Brody en Maya Hawke zijn er een paar om op te noemen, maar al genoeg om benieuwd te worden naar de film.

De première

De film zal in mei in première gaan, tijdens het grote filmfestival in Cannes. Het zal niet de enige film zijn waar de aandacht op gevestigd zal zijn. Ook de film Jean du Barry, een Franse film met Johnny Depp gaat dan voor het eerst te zien zijn.

Nog even wachten

Of Asteroid City net zo’n succes wordt als zijn voorgaande films is nog maar de vraag, maar met zo’n sterrencast zal het lastig zijn er een slechte film van te maken. Wij moeten in ieder geval nog wel even wachten totdat we de film kunnen bewonderen, want alhoewel hij in mei in première gaat, moeten wij waarschijnlijk nog tot juni geduld hebben.

Scarlett Johansson loog voor haar allereerste rol in film

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.