Redactie
Redactie Entertainment 1 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo zie je of iemand je geblokkeerd heeft op WhatsApp

Probeer je iemand te bereiken via WhatsApp, maar krijg je iedere keer als je contact zoekt geen reactie terug? Dan kan het zijn dat deze persoon je geblokkeerd heeft. Zo check je of dat echt het geval is.

Er is maar één manier om zeker te weten dat iemand je geblokkeerd heeft op WhatsApp, en dat is het recht op de man/vrouw vragen. Helaas is dat niet altijd een optie of durf je dit niet aan. In die gevallen kun je een andere methode gebruiken. Er zijn namelijk een aantal aanwijzingen die verraden of iemand je geblokkeerd heeft op WhatsApp.

Ben je geblokkeerd op WhatsApp?

Mocht je iemand verdenken van blokkeren, dan zijn er vier punten waar je op moet letten. Als iemand aan alle voldoet, dan is de kans aanzienlijk dat deze persoon je geblokkeerd heeft op WhatsApp. Je kunt het nooit met 100% zekerheid zeggen, maar als je achter onderstaande vier punten een vinkje kan zetten, dan weet je het bijna zeker.

  • Je kunt niet meer zien wanneer iemand voor het laatst online was
  • Je ziet geen updates bij iemands profielfoto
  • Wanneer je iemand via WhatsApp belt, word je niet verbonden
  • Als je iemand een bericht hebt gestuurd, krijg je maar één vinkje te zien in plaats van twee

Zoals gezegd is het nooit 100% zeker. Achter ieder van deze aanwijzingen kan namelijk ook een andere oorzaak schuilgaan. Zo kan iemand zijn of haar privacy instellingen binnen WhatsApp aangepast hebben. Hierdoor zie je bijvoorbeeld niet meer wanneer iemand voor het laatst online is geweest. Dit kan ook verklaren waarom je geen profielfoto meer ziet. De persoon die je probeert te bereiken, kan namelijk ingesteld hebben dat alleen contactpersonen de profielfoto kunnen zien.

Zeker weten doe je het nooit

Lukt het je niet om iemand te bellen via WhatsApp en/of zie je maar één vinkje in plaats van twee? Dan kan het ook zijn dat iemand zijn telefoon uit heeft staan of dat deze niet verbonden is met het internet. Dit hoeft dus nog niks te zeggen. Maar mocht je langere tijd geen twee vinkjes zien, dan is de kans toch best groot dat je geblokkeerd bent. Zeker als je ook aan de andere punten voldoet.

Mocht je zelf iemand willen blokkeren in WhatsApp? Dan is dat heel gemakkelijk. Open het gesprek en tik op de naam/nummer van het contact. scroll vervolgens naar beneden om bij de blokkeerknop te komen. Wanneer je hierop tikt, wordt het contactpersoon/nummer geblokkeerd. Deze persoon kan je nog wel berichten sturen via WhatsApp, maar ze komen bij jou niet meer binnen.

Door deze veelvoorkomende fout kan je WhatsApp-account volledig verwijderd worden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.