Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 14 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Wie is Greta Gerwig? Van actrice naar wereldberoemde filmregisseur

Greta Gerwig is momenteel één van de meest beroemde namen in de filmwereld en dat is niet zomaar. Zij is het brein achter de nu al iconische Barbie-film die volgende week dinsdag in première gaat. Wie is zij eigenlijk?

Wie is Greta Gerwig? Van actrice naar wereldberoemde filmregisseur

Greta kwam op 4 augustus 1983 ter wereld in Sacramento, Californie. De nu 39-jarige regisseur begon haar professionele carrière als actrice in 2006. Gerwig speelt in films onder andere Joe Swanberg en Woody Allen en heeft ook een rolletje gehad in No Strings Attached, een film die bekend is bij het grote publiek door de hoofdrolspelers Ashton Kutcher en Natalie Portman.

Hieronder zie je Greta als Patrice, terwijl ze naar de deur sloft om te kijken wie er aan heeft gebeld.

In 2017 maakte Greta Lady Bird, haar eerste film als regisseur. In 2019 kwam de film Little Woman daar achteraan. Little Women is een kostuumdrama dat zich afspeelt ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog en de productie ontving veel lovende reacties. In de hoofdrollen zijn o.a. Emma Watson en Florence Pugh te zien, ook niet de minste.

Ruzie? Michael Cera zat niet in de groepsapp van Barbie cast, dit is er écht aan de hand

Barbie

Greta werd door Margot Robbie uitgenodigd om mee te schrijven aan de film. Robbie heeft samen met Warner Bros de rechten gekocht voor de film en vond Greta de perfecte kandidaat om de film zó te maken zoals zij het in gedachte had. Maar Greta wist niet dat ze naast schrijven ook zou gaan regisseren: “I kind of had two thoughts: I love this and I can’t bear it if anyone else makes it. And: they’ll never let us make this movie,” vertelt ze aan The Guardian. Fun fact: Greta schreeft samen voor deze film met haar partner Noah Baumbach. En we zijn heel erg blij dat de plannen voor deze film gewoon naar de praktijk zijn gebracht!

Voor de film moest alles tot in de details geregeld worden, zelfs de kleur roze was een groot onderwerp. Je kunt natuurlijk niet zomaar elke kleur roze gebruiken, dat klopt niet. Ze vertelt meer over dit proces in deze video van Architectural Digest:

Hoe zit het met haar bankrekening?

Volgens verschillende bronnen heeft ze een net worth van tussen de 7 en 8 miljoen euro. Haar partner Noah heeft een vermogen van zo’n 16 miljoen euri, dus dat is een mooie combinatie.

$$$ – Dit is het vermogen van Margot Robbie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.