Emma Toussain
Emma Toussain Events 13 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Wij bezochten wijngaard De Amsteltuin en het is de perfecte plek voor een relaxte date

Wij hopen je dagelijks te voorzien van de beste adviezen, inspiratie én tips om je leven een stuk leuker te maken. En we hebben er weer eentje: Wijngaard De Amsteltuin. Wij bezochten deze locatie in Amstelveen en zullen je vertellen waarom het de perfecte plek voor een relaxte date is. Plus.. het is nog origineel ook. Zeg maar dag tegen de bioscoop of de bowlingbaan – dit wil jij doen met je lover.

Wijngaard de Amsteltuin

De wijngaard vormt het hart van de prachtige en schattige Amsteltuin vlak bij Amsterdam. Op ruim een hectare aan land groeien hier ruim 3.500 wijnranken van vijf druivenrassen. Ben jij een wijn-of druivenkenner? Dan ken je de Solaris, Johanniter, Souvignier Gris, Pinotin en Cabernet Cortis vast wel. Geen klassieke, maar gekruiste druivensoorten die ook met wat minder zon rijpen – wel zo handig aangezien Nederland niet zo veel zon krijgt als Frankrijk of Italië. Ook zijn deze soorten beter resistent tegen valse meeldauw en zijn dus niet zo snel kapot te krijgen. Sterke druifjes dus.

Oogsten doen ze in de wijngaard met de hand; het plukken neemt zo’n vijf tot zes dagen in beslag, verdeeld over ongeveer twee maanden. Na het kneuzen (vroeger deden ze dat met de voeten in de ton) ziet het proces voor witte wijn, rode wijn en rosé er verschillend uit, maar de Amsteltuin doet bijna alles zelf! Persen, gisting, lagering, filteren, noem maar op.

High wine & tour

In de Amsteltuin kan je genieten van een heuse High Wine. Je krijgt een mand met heel veel lekkers, denk aan o.a. olijven, fuet, brie, cherrytomaatjes en crackers. Daarnaast mag je zelf een wijn kiezen om uit te proberen. Na het uitkiezen van de mand neem je plaats in de wijngaard en met een beetje zon is het net alsof je in Italië zit. Ben jij dus nog op zoek naar een heel origineel date-idee en hou je van wijn? Dan is dit de place to be. Ook leuk om te weten; er worden vaak evenementen georganiseerd. De eigenaren, Annelies en Douwe, denken graag met je mee. Of het nou gaat om een verjaardag of bruiloft, het kan allemaal.

Dit is de beste rosé om te drinken tijdens de zonnige dagen – volgens wijnexperts

Je kunt voorafgaand aan de High Wine een tour boeken waarin of Annelies of Douwe meer vertelt over de wijngaard en hoe de wijn gemaakt wordt. Heel erg leuk als je kennis wil maken met de wereld van wijn. Tijdens de tour krijg je uiteraard ook wat te proeven, so no worries. Aanradertje? De Gris d’Adriana. Een droge, frisse witte combi-wijn, gemaakt van Souvignier Gris en de Solaris-druif.

Wij bezochten de wijngaard op een (helaas) ietwat druilerige dag, maar dat maakte het niet minder leuk. Goed teken, toch? Dat betekent dat we volgend jaar gewoon weer terug moeten komen als het zonnetje wel schijnt. Bekijk onze TikTok-video over de Amsteltuin hieronder:

@nsmblmagazine

Op zoek naar de perfecte date? Ga dan naar wijngaard De Amsteltuin en enjoy some wines & food tijdens de high wine 🍷❤️ #foryou #storytime #highwine #datenight #dateideas #winetour #winetasting #amsterdam #traveltips #traveltiktok #citytrip #winetime #fyp #amsterdamguide #vineyard #wijngaard #aesthetic #amsteltuin

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Give us a follow!

Met wie wil jij deze wijngaard bezoeken?

10 manieren om kleine successen op werk te vieren

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.