Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Lichaam 25 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat gebeurt er met je lichaam als je tijdens de feestdagen een keer je workout overslaat?

De feestdagen staan in het teken van liefde, gezelligheid en eten. Sporten hoort de komende dagen even niet thuis in onze routine. Althans, bij de meeste mensen is dat zo. Ook als je de afgelopen maanden steevast in de sportschool hebt gestaan, is het geen ramp om even over te slaan. Wij leggen het uit.

Sporten komt later wel!

Wat gebeurt er met je lichaam als je tijdens de feestdagen een keer je workout overslaat?

Naast het feit dat het ons constant wordt verteld dat we moeten sporten, omdat die extra calorieën niet goed voor ons zijn. Blijkt juist het tegenovergestelde waar te zijn. Zo is het idee dat we alles wat we eten meteen moeten verbranden, gewoon niet waar.  Als je op een bepaalde dag meer zou eten dan dat je normaal zou doen, zoals tijdens de feestdagen, merk je misschien dat je daarna minder trek hebt dan je normaal zou doen. Dit komt doordat ons lichaam behoorlijk goed is in het reguleren van zichzelf, als je luistert naar je signalen van honger en volheid.

Dit is Task Paralysis en zo deal je ermee tijdens de decemberdrukte

Je verliest je conditie niet meteen als je in deze tijd niet traint

Als je bang bent dat je tijdens de kerstvakantie je conditie verliest, hebben we goed nieuws: je conditie verdwijnt echt niet zo gemakkelijk.
Je ziet namelijk pas na maanden of zelfs jaren de voordelen van lichaamsbeweging, niet in dagen of weken. Een dag of zelfs een paar weken missen heeft dus geen invloed op je algehele gezondheid en conditie.

Een paar vrije dagen zijn misschien precies dat wat je lichaam nodig heeft. Rustdagen zouden juist in de routines van mensen moeten zitten, omdat ze je spieren laten genezen en opnieuw opbouwen. En als het gaat om cardio, krijg je echt niet veel extra voordeel als je meer dan de aanbevolen 150 minuten per week traint.

Dus nog even in het kort for the people in the back: er gebeurt niets vreselijks als je het tijdens de vakantie wat rustiger aan doet – sterker nog, de rust kan je juist heel goed doen.

 

Relationship envy tijdens de kerstdagen is een serieus ding: zo ga je ermee om

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.