Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Beauty 22 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Wil je deze zomer een kleurtje? Dit sapje kan je daarbij helpen en het ligt gewoon in de supermarkt

Wij stonden er eerst ook even van te kijken, maar blijkbaar is de sleutel tot been diep bruine kleur gewoon een oranje sapje. Wil je sneller een kleurtje krijgen? Blijkbaar hoef je alleen maar dagelijks wortelsap te drinken. Ja, dat lees je goed, wortels zijn het geheim om bruiner te worden en wij vertellen je precies hoe dat zit.

Hi, tan.

Wortelsap als zelfbruiner

Laat de oranje kleur je niet misleiden, want naast het verbeteren van jouw ogen kan het dus klaarblijkelijk ook voor een kleurtje zorgen. Dat klinkt als muziek in de oren, want veel van ons zitten nét even lekkerder in hun vel wanneer dat vel een zongebruinde glow heeft.

Hoe gaat het in zijn werk?

In wortel zit het stofje bètacaroteen. Dit stofje zorgt ervoor dat jouw huid bruiner lijkt en het proces van bruinen wordt versneld. Om werkelijke resultaten te zien is het de bedoeling om rond de 330 milliliter wortelsap per dag te drinken. Na drie à vier weken zal je dan verandering beginnen te zien. Wil je sneller bruin worden? Drink dan de sap en ga vooral in de zon liggen.

Van de een op de andere dag

Een tan krijgen gaat natuurlijk nooit van de een op de andere dag, tenzij je er de genen voor hebt. Wortelsap kan net even die boost geven die je nodig hebt. Het kan zijn dat het kleurtje wat je krijgt iets anders is dan normaal gesproken. Dat is de werking van de wortelen, dus laat die voor lekker hun ding doen.

Niet zo’n fan van iedere dag wortelsap drinken? Je kunt de sap ook combineren met andere fruitsoorten om een smoothie te maken, of je kunt wortels toevoegen aan gerechten en salades. Naast het kleurtje krijg je dan ook nog eens tal aan vitamines binnen, dus je slaat direct twee vliegen in een klap.

Blote-benen-weer komt eraan: dit zijn de meest natuurlijke en egale zelfbruiners voor het lichaam

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.