Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 18 okt 2023
Leestijd: 4 minuten

Xanna (32): ‘Een vakantieruzie om een Tikkie heeft een vriendschap van 16 jaar verpest’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Xanna*. Die door een verstuurde Tikkie een vriendin niet meer spreekt. Mind you: de twee waren al 17 jaar goede vriendinnen.

‘Een vakantieruzie om een Tikkie heeft mijn vriendschap van 16 jaar verpest’

Geld blijft een gevaarlijk onderwerp, zeker in combinatie met vriendschap en goed vertrouwen.

Hi Xanna, kun je iets meer vertellen over de vriendschap die jij had?

”Sinds mijn vijftiende had ik een heel fijn vriendinnetje. Laat ik haar voor het gemak even Liane noemen. Ik leerde haar in de vierde klas van de havo kennen. Het klikte vrijwel meteen. Het was geen vriendschap waarbij we dagelijks met elkaar optrokken, maar wel een vriendschap waarbij wij zeker een á twee keer per week iets leuks deden. Ik had daarnaast ook een andere vriendinnengroep, die niet veel van Liane moesten hebben.

Hoe ouder ik werd, hoe meer ik die andere vriendinnengroep uit het oog verloor. Ik maakte nieuwe vrienden in een nieuwe stad. Maar Liane bleef altijd in mijn leven; ik zag haar nog steeds wekelijks. Dit is altijd zo gebleven en ik waardeerde die vriendschap enorm. Tot we vorig jaar ruzie kregen om geld dat op een gezamenlijke vakantie was uitgegeven.”

Waar ging die vakantieruzie om?

”Om geld. Maar vooral om wiens schuld iets is. Ik zal meteen een hand in eigen boezem steken en bekennen dat ík een verkeerde terugvlucht heb geboekt. We gingen in juni een paar dagen naar Malaga. Van woensdag tot zaterdag om precies te zijn. Ik zou de tickets boeken. En dat heb ik ook gedaan, alleen boekte ik per ongeluk de tickets terug op zondag in plaats van zaterdag. Toen ik Liane de boekbevestiging stuurde ging ze al uit haar dak. Goed om te weten: ik ben de flexibele en chaotische van twee, terwijl Liane rust krijgt van regels en duidelijkheid. Zij ging dus niet zo lekker op deze vergissing. Het was ook dom van mij. We hadden het verblijf al geboekt. Dus ik besloot om aan te bieden dat ik die extra nacht betaalde. Zodat mijn fout haar ook niet op extra verblijfskosten zou jagen. Daar ging ze mee akkoord.

We hadden fantastische dagen in Malaga. Alleen toen we zondagmiddag op het vliegveld verschenen bleek onze vlucht met twaalf uur vertraagd te zijn. Hierdoor moesten we opnieuw een hotel boeken voor zondagavond. Een deel hiervan kregen we terug van de maatschappij, maar niet alles. We hadden samen namelijk besloten om het er dan nog maar een dagje van te nemen. We gingen die avond ook lekker uiteten en hadden nog een fijne avond.”

Waar ging het dan mis?

“Bij het betaalverzoek dat ik achteraf stuurde. We hadden zondagmiddag op het vliegveld WieBetaaltWat verrekend, omdat we dachten naar huis te gaan. Daarna heb ik het hotel betaald en het avondeten. Maar toen ik Liane daar een Tikkie van stuurde, werd daar niet op gereageerd. Het was een bedrag van over de €200, dus dat liet ik niet zitten.

Toen ik na een aantal dagen een herinnering stuurde, kreeg ik een bijzondere spraakmemo. Op rustige toon legde ze uit dat zij vond dat zij niet hoefde te betalen. Als ik namelijk niet de fout had gemaakt om de verkeerde vlucht te boeken, dan was dit allemaal niet gebeurd, vertelde ze me. Daarnaast had zij de maandagochtend vrij moeten nemen op werk, wat haar ‘indirect ook al geld kost’. Volgens haar moest ik opdraaien voor alle kosten. Maar dat vind ik lekker makkelijk, als je vervolgens wel aanschuift aan een luxe diner en instemt om een duurder hotel te boeken.

Ik heb haar opgebeld en laten weten hoe ik over de situatie dacht, maar dat werd geen fijn gesprek. Bij Liane kwamen allemaal oude koeien uit de sloot en ik kon niet rustig blijven. Op wat boze berichtjes na, hebben we elkaar nu al een jaar niet gesproken. Ook heb ik dat geld nog niet terug, dus denk ik soms dat ik het beter in eerste instantie had kunnen laten zitten.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.