Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Reizen 16 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Zin in een weekendje weg? Je kunt nu het ouderlijk huis van Prinses Diana boeken

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om een weekend door te brengen in het betoverende erfgoed van een échte prinses? Nou, jouw dromen kunnen werkelijkheid worden, want het ouderlijk huis van Prinses Diana is nu beschikbaar voor een exclusief weekendje weg!

Althorp House is het huis waar Diana Spencer haar kindertijd doorbracht.

Een verblijf voor échte prinsessen

Althorp House, gelegen in het schilderachtige Engelse platteland, is barst van geschiedenis. Het landgoed dateert uit 1508 en biedt een zeldzaam en (enorm) exclusief inkijkje in het leven van de jonge Diana. Wandelen door de gangen voelt als een reis terug in de tijd, met antieke meubels, sprookjesachtige tuinen en een adembenemend uitzicht om bij weg te dromen.

Wat je kunt verwachten

Het historische huis (of zeg maar gerust paleis) is sinds kort flink gerestaureerd. Hierdoor ademt het nu zowel de weelde van vroeger als de moderne luxe van nu. Denk hierbij aan slaapkamers met hemelbedden waar wij vroeger (toen we nog prinsessen wilden worden) alleen maar van konden dromen. Ook is er een keuken waar de meest voortreffelijke maaltijden worden bereid door (ja, echt) privéchefs. En heb je zin om even te ontspannen? Dan droom je urenlang weg in de bibliotheek. Ook kun je er natuurlijk terecht als je een wandeling wilt maken door de uitgestrekte tuinen of een flink bal wil organiseren. Alles is mogelijk.

In huis bij de royals

Waar wij in eerste instantie hadden verwacht dat het huis momenteel in handen zou zijn van een grote vastgoedmagnaat, blijkt niets minder waar. Het huis is namelijk van Diana’s broer, The Earl Charles Spencer, en zijn vrouw, Lady Karen Spencer. Dit betekent dat je dus gewoon kan verblijven in huis bij échte royals. Buiten haar werk als CEO voor het goede doel Whole Child International deelt Karen graag haar liefde voor het huis via Instagram. En daar kun je dus gewoon van meegenieten.

Zo kun je het huis van Diana boeken

Het boeken van dit uitje is nu mogelijk via Elysian Estates, een soort Airbnb voor de Rich & Famous. Het is echter alleen bereikbaar voor degenen met een dikke portemonnee en een flinke vriendengroep.

Hoewel de prijs niet op de website wordt vermeld, is het aannemelijk dat het landgoed met slaapplaatsen voor 54 personen en zijn rijke geschiedenis aardig wat zal kosten. Naast het dwalen door de gangen, wandelen in de natuur en genieten van diners, zijn er extra opties zoals een eigen pianist, helikoptertransfer en een vuurwerkshow tijdens je verblijf. Voor een glimp van het echte huis van Lady Diana, bekijk de beelden op de website van Elysian Estates.

Toe aan vakantie? Door budget reizen bespaar jij op je nieuwe trip

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.