Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 1 mrt 2022
Leestijd: 5 minuten

15 wilde ‘Euphoria’-feiten die zelfs de grootste fans niet weten

Het is een van de meest bekeken series van dit moment en afgelopen zondag kwam de laatste aflevering van seizoen 2 online. Dan hebben we het natuurlijk over de HBO-serie Euphoria. Het tweede seizoen is spannender dan ooit en na twee seizoenen lijken we alles over de serie te weten. Toch zijn dit 15 ‘Euphoria’-feiten die zelfs de grootste Euphoria-fans niet weten.

Wij zetten ze voor je op een rij.

Euphoria

Als je Euphoria nog niet hebt gezien – we kunnen het bijna niet geloven – is dit het perfecte moment om te starten. De serie is namelijk niet alleen ontzettend spannend, maar zit ook vol met de beste fashion- en beauty-looks. Na twee seizoenen te hebben genoten van de geweldige ‘Euphoria’-cast denk je alles over de serie te weten, maar dat heb je mis. Wij zetten namelijk 15 ‘Euphoria’-feiten op een rij die zelfs de grootste fans van de HBO-serie nog niet weten.

One Of Us Is Lying-fans zeggen allemaal hetzelfde over Nate en Bronwyn

1. Hunter Schafer had nog nooit geacteerd voordat ze begon met ‘Euphoria’.

Euphoria hunter
Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO

Wij kunnen het ook bijna niet geloven, maar het is toch echt waar. Hunter was voor de serie een model in New York City en had nog nooit geacteerd. Ze kwam via Instagram te weten over de auditie en de rest is geschiedenis.

2. Zendaya was de enige keuze om Rue te spelen

zendaya euphoria
Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO

Showmaker Sam Levinson wist heel duidelijk wie hij voor de rol van Rue wilde casten. Hij had namelijk een grote afbeelding van Zendaya op zijn visiebord staan. “Sam told me that I was on his vision board for Rue, which I thought was crazy. I was like, ‘I don’t believe you. What in my career have I done to prove that I can do this?'” onthulde Zendaya aan Entertainment Weekly.

3. Jacob Elordi was praktisch dakloos voordat hij werd gecast voor Euphoria

Jacob Elordi euphoria
Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO

Jacob speelt in Euphoria Nate Jacobs: een sexy schurk die we allemaal graag haten. Toch was zijn leven voor de show heel anders. “I auditioned — this was at a point where the movies that I’d made hadn’t come out. I had no money, I didn’t have anything, I was practically homeless in LA — and I went to the casting and I forgot my lines,” vertelde hij aan Wonderland Magazine in 2019.

4. Een van de meest emotionele scènes in seizoen 1 was geïmproviseerd

Euphoria zendaya
HBO MAX

Zendaya is de jongste vrouw die ooit een Emmy voor Beste Actrice in een dramaserie heeft gewonnen en dat deed ze niet zomaar. Herinner je je die intense vechtscène waarin Rue een stuk glas tegen haar moeder houdt? Deze scène werd ter plaatse verzonnen en Zendaya vertelde Refinery29 dat ze zich lichamelijk ziek voelde na de scène.

15 outfits die bewijzen dat Zendaya een mode-icoon is

5. Angus Cloud werd willekeurig ontdekt in een straat in New York City

Angus Cloud euphoria
Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO

Angus Cloud werd willekeurig gecast op de straat van New York City. “I was confused and didn’t want to give her my phone number. I thought it was a scam,” vertelde hij aan GQ.

6. Drake is een uitvoerend producent bij Euphoria

Drake
Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO

Drake is een uitvoerend producent bij Euphoria en hij is blijkbaar super toegewijd. “He doesn’t really have to pay attention in the table read, and he did,” vertelde Storm Reid aan Kelly Clarkson. “I was kind of like looking at him to see if he was actually paying attention and turning his pages, and you could tell he was feeling all the emotion. I was like, ‘OK, Drake.'”

7. Tom Holland bezoekt vaak de set van Euphoria

zendaya tom holland
Cindy Ord/Getty Images for SiriusXM

We zien de laatste tijd de meest schattige momenten van Zendaya en Tom Holland voorbijkomen, maar wist je al dat Tom “minstens 30 keer” op de set van Euphoria is geweest tijdens het filmen van seizoen 2?

Tom Holland reageert eindelijk op zijn cameo in Euphoria en onthult of hij het echt was

8. De make-up looks in Euphoria hebben geheime betekenissen

make-up euphoria
HBO MAX

De make-upontwerper van de show – Doniella Davy – onthulde aan Allure dat de make-up in elke scène zorgvuldig is gekozen om de emoties van de personages te laten zien.

9. Seizoen 2 van Euphoria is opgenomen op een soort film die niet meer wordt gemaakt

HBO MAX

Euphoria is dé show die kleding, make-up en technologie uit de jaren 90 terugbrengt. Om de show meer dromerig te laten voelen, werd seizoen 2 opgenomen op Kodak’s Ektachrome. “We convinced Kodak to manufacture a couple thousand rolls for us,” vertelt Marcell Rév aan The Wrap.

10. Er waren geen stunt doubles in het gevecht tussen Fezco en Nate

Toen Fezco in seizoen 2 een fles tegen Nate’s hoofd sloeg, werden er nepflessen van suiker gebruikt.

11. De carnavalsscène was “een nachtmerrie” om te schieten en het duurde in totaal 6 dagen

euphoria reacties twitter fans
HBO MAX

Het was zelfs zo stoffig en koud dat Zendaya een inhalator nodig had.

12. Zendaya en Angus Cloud waren ooit klasgenoten

Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO

Zendaya en Angus Cloud zaten beiden op de Oakland School for the Arts in Californië. “We had some of the same friends I guess, but I didn’t really know her,” vertelt hij aan The Wall Street Journal.

Streamingdienst HBO Max is binnenkort eindelijk beschikbaar in Nederland

13. Fezco werd bijna gedood in het eerste seizoen

HBO MAX

Kun je je Euphoria voorstellen zonder Fezco? Wij ook niet! Toch was Fezco er bijna niet meer geweest. “I don’t know, but apparently, because they cast me off the street, I guess the character of Fezco was [never meant to stick around],” vertelt hij aan GQ.

14. De maker van de show basseerde een deel van Euphoria op zijn eigen leven

euphoria weetjes
Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO

Sam Levinson worstelde zelf jarenlang met een drugsverslaving voordat hij nuchter werd, vertelde hij aan Entertainment Weekly. “I was trying to capture the heightened sense of emotion when you’re young and how relationships feel. The world feels like it’s just constantly bearing down on you.”

15. Barbie Ferreira deed zeven keer auditie voor Euphoria

HBO MAX

Je weet wat ze zeggen: zeven keer is scheepsrecht! De actrice kwam er uiteindelijk achter dat ze de rol had gekregen toen ze in therapie was.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.