Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 24 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Het wordt 17 graden op Koningsdag: deze kleding is warm genoeg

Wat moet je aan op Koningsdag? Het is een van de meest gestelde vragen in menig vriendinnen-Appgroep op dit moment. Niet omdat we er extreem fashionable uit willen zien, maar omdat we de hele dag buiten zijn. En het dus niet koud willen hebben. Dus: wat trek je aan met 17 graden?

Het weer voor Koningsdag ziet er wat beter uit dan voorheen. In Amsterdam wordt het 17 graden. Het wordt op Koningsdag 13 of 14 graden op de Waddeneilanden en vlak aan zee tot lokaal 18 graden in het zuidoosten van het land. Best oké, dus.

Het weer op Koningsdag

Als we kijken naar het weer van de afgelopen week, dan is het weer op Koningsdag extra reden voor een feestje. Omdat we weer een beetje aan de kou gewend zijn, voelt 17 graden Celsius als een verademing. Of het ook daadwerkelijk droog blijft, dat is nog niet helemaal zeker.

kleding koningsdag
ANP

Wat trek je aan met 17 graden?

Wanneer de temperaturen beginnen te stijgen, staan wij ieder jaar weer met een mentale error voor de kledingkast. Want wat trek je nou aan met welke temperatuur? En vooral: met welke outfit heb ik het niet te warm én niet te koud tijdens Koningsdag?

17 graden kan best warm zijn als de zon schijnt, maar die blijft aanstaande zaterdag ver weg. Het wordt een bewolkte dag. Daarom is een tussenjas de juiste keuze. Een tussenjas of een lang, gebreid vest zijn ideaal om warm te blijven. Tussenjassen kunnen variëren van een bikerjack, leren jas, gewatteerde jas, spijkerjasje tot een teddy coat. Afhankelijk van hoe snel jij het warm of koud hebt.

Tijd voor de jassenwissel: dit zijn de meest stijlvolle tussenjassen onder de €100

Draag onder die tussenjas een dunne trui of bijvoorbeeld een blazer met een hemdje. Draag een medium-dik laagje, met een tussenjas erover. Dan moet het helemaal goed komen. En blote benen? Dat gaat wat fris worden. Nog op zoek naar wat leuke oranje items? Deze stukken zijn ook na Koningsdag nog leuk.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.