Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Money 29 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

2022 in Tikkies: voor deze dingen sturen we de meeste Tikkies en dit is het gemiddelde bedrag

Nederlanders zijn gek op Tikkie en dat blijkt maar weer uit de cijfers van het jaarrapport van de app. We stuurden meer Tikkies dan ooit en ook de bedragen liepen steeds hoger op. Benieuwd wat het bedrag van de gemiddelde Tikkie was?

Spoiler: het ligt een stuk hoger dan vorig jaar.

Dit is het gemiddelde Tikkie-bedrag en hoeveel we hebben besteed aan Tikkie

Er is geen app die meer bij ons Nederlanders past dan Tikkie.

Voor hoeveel geld betaalden we Tikkies in 2o22?

De populariteit van Tikkie is onverminderd groot. Nadat in 2020 en 2021 al records zijn verbroken, zijn er dit jaar wéér meer Tikkies dan ooit verstuurd: 130 miljoen. De waarde van deze Tikkies is goed voor 5,5 miljard euro. Het record van vorig jaar, 4,2 miljard euro, is hiermee ruim gesneuveld. Het totale bedrag dat sinds de start van Tikkie, ruim zes jaar geleden, met de app is betaald, komt hiermee op ruim 16,8 miljard euro.

Wat is het gemiddelde bedrag van een Tikkie?

De waarde van de gemiddelde Tikkie is dit jaar eveneens gestegen: 41,84 euro, ruim 3 euro meer dan vorig jaar.

WK Tikkies sturen

De drukste Tikkie-dag van dit jaar was vrijdag 25 november (bijna 530.000 betaalde Tikkies). Dit komt niet alleen doordat veel Nederlanders op deze dag hun salaris ontvingen, maar óók omdat Oranje een wedstrijd speelde tegen Ecuador tijdens het WK Voetbal. De wedstrijd luidde het weekend in en leidde tot extra veel Tikkies met omschrijvingen als ‘voetbal’, ‘WK’ en ‘bier’. Ter vergelijking: op een gemiddelde dag worden 350.000 Tikkies verrekend.

Hoe snel betalen we een Tikkie?

In 2022 zijn Tikkies heel snel betaald: 89 procent binnen één dag en maar liefst 63 procent binnen een uur. Hiervan wordt 36 procent zelfs binnen 5 minuten betaald.

Waarvoor sturen we Tikkies?

Een Tikkie wordt vooral verstuurd om eten, lunch en boodschappen te verrekenen. Dit zijn dan ook de drie meest voorkomende omschrijvingen. Ook maatschappelijke trends zijn goed terug te vinden in de omschrijvingen. Afgelopen jaar leidde het einde van de coronamaatregelen tot een uitbarsting van feestjes en festivals. Tikkies voor ‘munten’, ‘drankjes’ en ‘carnaval’ zijn hier zeker naar te herleiden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.