Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 26 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

4x waarom autodelen super relaxed is

Weer niks om aan te trekken. En dus schakel jij een vriendin in om een leuk kledingstuk van haar te lenen. Het delen van jurken of blousejes, de normaalste zaak van de wereld voor jonge vrouwen. Maar heb je ook al eens aan andere deelmogelijkheden gedacht? Autodelen bijvoorbeeld.

Steeds meer mensen gebruiken deelauto’s. Er zijn ook verschillende aanbieders beschikbaar door het land. Benieuwd naar de voordelen? Het zijn er genoeg. En dus hebben wij er alvast vier voor je op een rij gezet:

1. Dat eeuwige parkeerprobleem = verleden tijd

Altijd maar rondjes rijden door die te drukke binnenstad. Of weer geen parkeerplek beschikbaar bij de sportschool omdat letterlijk iedereen met zijn of haar auto komt. Een geschikt vak vinden om je auto even te stallen, kan soms nog best een uitdaging zijn.

Door voor een deelauto te kiezen, help je de parkeerdruk te beperken. Dat geldt natuurlijk vooral voor de drukke, stedelijke gebieden. Soms hebben deelauto’s zelfs een gereserveerde parkeerplek. En dat scheelt weer zoeken. Nog een pluspunt: door deelauto’s zijn er minder voertuigen en daardoor ook minder parkeerplaatsen nodig. Niet zo’n heel moeilijke rekensom. Die ruimte kan jouw gemeente dan weer gebruiken voor extra groen, recreatie of woningbouw.

2. Meer geld over voor leukere dingen

Eten, vervoer en telefonie. Allemaal noodzakelijke kosten die niet per se leuk zijn. Je kunt vast toffere dingen bedenken om je geld aan uit te geven. Een etentje, een avondje naar de film met vriendinnen of een goede shopsessie. Door een deelauto te fixen via platformen als Greenwheels of MyWheels kun je vaak flink wat kosten besparen. En dat scheelt dan weer zuurverdiende centen. Zo bespaar je op maandelijkse kosten zoals verzekering, afschrijving, onderhoud en een parkeervergunning. Je betaalt dan alleen voor een auto wanneer je die écht nodig hebt. Want wist je dat een auto gemiddeld 96 procent van de tijd ergens geparkeerd staat?

3. Autodelen = gemak wanneer het jou uitkomt

Vind je het ook zo zonde, een auto die de hele tijd stilstaat voor de deur? Reserveer online een deelauto voor wanneer jou dat uitkomt. De keuze is reuze: van compacte stadsauto’s tot grotere (gezins)auto’s. Maatwerk gegarandeerd. En dus regel je meer ruimte voor wanneer jij boodschappen doet of naar de woonboulevard gaat. Een ritje alleen naar bijvoorbeeld kantoor of je ouders? Dan kies je voor een schattig, klein model. Scheelt ook weer de nodige inparkeerstress.

4. Karmapunten omdat je aan het milieu denkt

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wie overstapt van eigen auto naar deelauto kan per jaar 40 procent aan CO2-uitstoot besparen op vervoer. Dat blijkt uit cijfers van Milieu Centraal. Heb je als goed voornemen om groenere keuzes te maken? Dan ben je op deze manier al een heel eind op weg.

Veel deelauto’s zijn elektrisch. Het voertuig stoot dan minder CO2 uit en daar zal Moeder Aarde je dankbaar voor zijn. Minder uitstoot helpt ook nog eens de luchtkwaliteit van je stad te verbeteren.

Wil je meer informatie over autodelen en de voordelen die het je oplevert? Kijk snel op startmetdelen.nl.

In samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.