Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 30 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Kim Feenstra heeft haar perfecte match gevonden

Ze heeft niet alleen een passie voor het poseren; model Kim Feenstra staat tegenwoordig net zo lief achter de camera als ervoor. Met haar nieuwste fotoproject Share Your Stage geeft ze vrouwen een podium. “Ik wil vrouwen in hun kracht zetten. Ze verdienen het om gezien te worden.”

Kim deed in 2016 mee aan het eerste seizoen van het tv-programma Het Perfecte Plaatje. Met succes: ze won net niet, maar haalde wel de finale. Haar zelfportret met handen voor het gezicht is volgens jurylid en fotograaf William Rutten nog altijd de mooiste foto die ooit in het programma is gemaakt. Het model zelf ontdekte door het programma haar passie om te fotograferen. 

Voor haar nieuwste project maakte Kim haar perfecte plaatjes met de OnePlus 12. Een smartphone ja, maar volgens Kim eentje met een ‘indrukwekkende camerakwaliteit’. Ze schoot er alle beelden mee voor Share Your Stage. We stelden Kim vier vragen over de campagne.

perfecte match Kim Feenstra
Bron: OnePlus

Waarom vind je het belangrijk om je social media ook te gebruiken als platform voor andere vrouwen?

“Ik heb al een tijdje de wens om vrouwen extra zichtbaarheid te geven en ruimte te bieden om hun stem te laten horen. Die boodschap heb ik al uitgedragen met mijn eigen kledinglijn en dat doe ik nu weer tijdens Share Your Stage, omdat ik hoop dat dit zo verder kan groeien.”

Het motto van de campagne is Never Settle. Ofwel: je moet nooit genoegen nemen met minder. Hoe komt dat terug in het project?

Ik heb een oproep gedaan aan vrouwen die iets bijzonders doen, iets pijnlijks hebben meegemaakt, iets hebben ontdekt of het roer hebben omgegooid. In totaal heb ik zestien vrouwen mogen ontvangen en gefotografeerd. Iedere vrouw is uniek en deze vrouwen hebben allemaal een bijzonder verhaal dat ze beweegt en motiveert. En ondanks hun moeilijkheden hebben ze allemaal hun kracht gevonden. Ik hecht er waarde aan om vrouwen in hun kracht te laten staan. Ze verdienen het om gezien te worden. Ik hoop dat zij daardoor hun bedrijf kunnen laten groeien of zelf weer andere vrouwen inspireren.”

Wat wil je dat de beelden die je hebt gemaakt van de vrouwen uitstralen?

“Ik heb de portretten bewust eenvoudig gehouden, zonder rauwe emoties of veel bewerking. Het gaat vooral om het gevoel van acceptatie en eigenheid.”

Wat maakt OnePlus voor jou de perfecte match?

“Los van het feit dat OnePlus een goede partner is om mooie sociale projecten te lanceren, moet ik toegeven dat ik de OnePlus 12 echt een meesterlijke telefoon vind. Ook op het gebied van fotografie zit de telefoon heel goed in elkaar. De portretfunctie met Hasselblad-software leent zich uitstekend voor het vastleggen van momenten. Daarom zag ik ook meteen een goede match. De camerakwaliteit van de telefoon is zo indrukwekkend dat je er daadwerkelijk een expositie mee zou kunnen maken. Is het nog wel gewoon een telefoon, haha?!”

Kim Feenstra OnePlus
Meer foto’s zien die Kim maakte voor het project? Check haar Instagramaccount! Bron: OnePlus

Kijk hier voor meer informatie over OnePlus 12.

In samenwerking met OnePlus

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.