Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 13 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

5 rituelen die je direct gelukkiger maken in de herfst

Het lijkt er nu toch echt op dat de zomer op haar einde loopt. Gelukkig is de herfst ook erg fijn, maar wij moeten nog niet denken aan de donkere dagen. We gaan natuurlijk wel die kant op, want voordat je het weet is het december. De dagen worden korter en de temperaturen nemen af. De kans is groot dat jouw stemming (net als die van ons) daar gevoelig voor is. Maar maak je geen zorgen, deze vijf rituelen maken jou per direct gelukkiger.

En wie wil dat nou niet?

5 rituelen die je direct gelukkiger maken in de herfst

Byebye herfst- en winter blues, met deze 5 rituelen blijf je het hele jaar blij.

1. Breng tijd door in de natuur

Maak hier bijvoorbeeld een momentje van met vriendinnen. Je kunt ervoor kiezen op binnen op de bank te zitten kletsen, maar door dit buiten te doen ben je actief bezig. Gezelschap en frisse lucht doen ons goed – daar is geen twijfel over mogelijk. Dus kleed je straks lekker warm aan en zorg dat je niet vergeten hoe gezond buiten zijn voor ons is.

Zo beantwoord je de vraag ‘Wat zijn je hobby’s?’ tijdens een sollicitatiegesprek

2. Pak een nieuwe hobby op

Hoe kouder het wordt, hoe meer we binnen zijn. Wat we dan al snel doen is onnodig lang op onze telefoon scrollen. Wat eigenlijk hartstikke zonde van de tijd is en vaak mentaal ook niet positief werkt. Pak daarom een oude of nieuwe hobby op. Je zult zien dat je hier zoveel meer voldoening uithaalt. Zeg maar dag tegen onnodige stress en ga lekker creatief aan de slag.

3. Probeer een nieuw recept

Of dit nu een bananenbrood, muffins of worstenbroodjes zijn, hier ga je heel blij mee zijn. Los van het feit dat je creatief bezig bent is een zelfgemaakte vaak tien keer lekkerder dan een roze koek van 90 cent. Wat nog leuker is om het lekkers te maken in gezelschap van geliefden. Denk aan lover of je beste vriendin, gezelliger dan dat wordt het niet.

4. Plan iets om naar uit te kijken

Dit hebben op z’n tijd gewoon nodig. Soms kan school of werk ons mentaal uitputten. Het is daarom erg helpend om iets leuks in de agenda te hebben staan. Of dit nu gaat om een familiefeest, een vakantie of een mini break met geliefden: it’s all good. Voel je je een beetje down? Zorg dat je iets op de planning zet waar je hart sneller van gaat kloppen.

5. Doe een grote schoonmaaksessie

And last but not least: schoonmaken. Ja, misschien niet zo verleidelijk op het moment zelf, maar again: wat ga jij blij zijn met jezelf als dit erop zit. Ruim al je zomerse kleding op en maak plaats voor de meer verwarmende items. En hey, wat is het toch eigenlijk fijn om die leuke hoodie weer uit de kast te kunnen pakken. Ieder seizoen heeft zijn voordeel, make it a good one!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.