Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Lichaam 28 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Op dit tijdstip van de dag haal je het meeste resultaat uit je workout

Het kan soms lastig zijn om een moment te vinden wanneer je tijd hebt om te sporten. In veel gevallen heb je het niet echt voor het kiezen en moet het een keer na je werk, in de avond. Maar wist je dat dit vaak helemaal niet de beste tijd is om te sporten, voor je lichaam?

Wij vertellen je hier meer over.

Sporten

Iedereen heeft een andere sportroutine, dit hangt van verschillende factoren af. Denk aan factoren zoals wanneer iemand werkt, wat zijn of haar doel is met sporten, op welke tijdstippen er wordt gegeten, etc. Voor veel mensen voelt in de ochtend sporten het beste omdat je hierdoor vaak een productief en energiek gevoel krijgt gedurende de dag, maar is dit ook daadwerkelijk het geval? We zullen van elk dagdeel de voordelen op een rijtje zetten.

Ochtend workout

Er hangen redelijk wat voordelen aan sporten in de ochtend. Als jij de dag begint met sporten, begin je de dag met veel endorfines en een goed gevoel, wat goed is voor je humeur, en voor de mensen om je heen natuurlijk. Het helpt ook bij vetverbranding, dit komt doordat een workout je stofwisseling in de ochtend goed aan het werk zet. Het zorgt voor meer energie gedurende de dag.

Middag workout

Er zijn maar weinig mensen die in de middag sporten, omdat de meeste mensen op dit moment van de dag aan het werk zijn, maar ook in de middag sporten heeft voordelen. In de middag is je lichaamstemperatuur op zijn hoogst, wat betekent dat je fysiek beter kunt presteren. Ook heb je in de middag meer flexibiliteit en een beter uithoudingsvermogen.

Avond workout

Veel mensen sporten in de avond, omdat ze simpelweg niet anders kunnen, maar sporten in de avond heeft ook een aantal voordelen. Zo kan het bijvoorbeeld gezien worden als een manier om je hoofd even leeg te maken na een lange dag. Ook zijn je spieren in de avond al opgewarmd en heb je al genoeg eten in je systeem, wat je meer energie geeft tijdens het sporten. Voor sommige mensen kan het ook zorgen voor een betere slaap.

Beste tijd voor een workout

Maar wat is nu, na al deze genoemde voordelen, de beste tijd om te sporten? Het is misschien voor veel mensen een onrealistische tijd, maar uit onderzoek is gebleken dat de beste tijd voor een workout tussen 14.00 en 18.00 uur zit. Dit is de ideale tijd omdat jouw lichaam op dit moment het hoogste energieniveau bereikt en hormonen aanmaakt die helpen bij je spieropbouw.

Aangezien dit voor velen geen haalbare tijden zijn, raden wij aan gewoon te sporten wanneer het jou uitkomt en wanneer jij je er het beste bij voelt, want alleen op die manier blijft sporten leuk.

Uit onderzoek blijkt: samen sporten is goed voor je relatie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.