Emma Toussain
Emma Toussain Love & Life 17 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

6 originele date ideeën waar jij jouw lover deze herfst mee kunt verrassen

Heb je een date of date night met je partner gepland en wil je iets nieuws maar vooral origineels gaan doen? Dat is niet zo gek, want dat zoveelste drankje bij jou in de buurt wordt ook een beetje saai. Maak aantekeningen van de volgende tips: zes ideeën op een rij voor een verrassende date waarmee het geheid lachen, gieren, brullen wordt.

Verrassende dates

Het is niet altijd makkelijk om nieuwe dingen te bedenken. Het is soms al ingewikkeld om na te denken over het avondeten, laat staan dat je ook nog eens originele en verrassende dates uit je mouw kunt schudden. Daarom helpen we je een handje, want het is mogelijk!

1. Waan jezelf een wijnmaker in Chateau Amsterdam

Wijn uit Amsterdam? Jazeker! Bij urban winery Chateau Amsterdam maken ze Amsterdamse wijn van de beste Europese druiven en ze laten jullie heel graag zien hoe ze dat doen. Neem je date mee voor een Urban Wine Tasting, waarbij jullie alles leren over het proces van druif tot fles. Op de enorme locatie in Amsterdam-Noord vind je ook een winkel (wijn, boeken, kunst, meubels), een restaurant met Italiaanse keuken én een wijnbar vanwaar jullie het reilen en zeilen van het wijnmaken kunnen volgen. Leeee-heeeuk!

2. Laat je inmaken met pingpong

Begin je date bij de Ping Pong Club in Utrecht niet te laat, want jullie zijn hier geheid wel even zoet. Start bijvoorbeeld met een leuk bordspel en wat borrelhapjes en drankjes, haal daarna alles uit de kast voor een potje pingpong en bestel tot slot een goede burger of frietje rendang. Punten scoren? Laat je date dan winnen 😜

3. Romantisch mezze delen of front row bij een Open Mic Night

Bij Café Moer in Amsterdam kun je kiezen uit meerdere date-activiteiten. De eerste optie: een Open Mic Night met zang, instrumentspel, stand-up, you name it. Klim zelf het podium op (en nodig je date uit) of geniet samen in het publiek van alle optredens. Ook leuk: neem je date iedere laatste zaterdag van de maand mee naar ‘Mezze’n Allen’ voor een avond gezelligheid, lekkere drankjes, fijne tunes en heel veel gerechten (mezze) om te delen, nog biologisch ook. Café Moer zit namelijk in Conscious Hotel Amsterdam City en daar draait het om duurzaamheid. De perfecte plek dus voor een vega of vegan date: de meeste mezze worden gemaakt met plantaardige ingrediënten.

4. Cocktails nippen in een kluis

In de steampunk gastrobar Ultramarijn in Den Haag kun je samen met je date cocktails drinken in een oude bankkluis, compleet met massieve deur. Zo heb je alle privacy die je nodig hebt om te verdrinken in de ogen van je (nieuwe) liefde.

5. Touren met een Tassie

Bestel een Tassie en neem je date mee voor een rondleiding door het centrum van Rotterdam. Tassie is een initiatief dat routes door verschillende Nederlandse steden heeft samengesteld die jullie samen afleggen. Je bestelt een Tassie met unieke route, spelletjes en drankjes naar keuze en de rest is aan jullie! Alleen het begin- en eindpunt staan vast en daartussenin beslissen jullie hoe jullie de route afleggen. Ze beloven in ieder geval dat jullie elkaar een stuk beter zullen leren kennen. Naast dat jullie veel tijd samen spenderen, leer je ook nog wat over de stad en voor diegenen die dichtklappen tijdens een date, heeft Tassie een aantal vragen op een rij gezet die je niet out of the blue durft te stellen, maar die je stiekem wel wil weten. Een grote hit tijdens de pandemie, maar nu nog steeds net zo leuk!

6. Ontdek Nederlandse wijnen in The Grand

Tijdens de jaarlijkse Sofitel Wine Days slobberen jullie een selectie wijnen weg bij een uitgebreide lunch in restaurant Bridges. Sommelier Roos Stevens heeft speciaal voor jullie, samen met de wijnmakers, een wijnarrangement samengesteld waarmee je een reis langs verschillende Nederlandse wijngaarden maakt. Lekker relaxed, vanaf jullie (luie) stoel in een van de beste restaurants van onze hoofdstad.

Date night? Dit zijn de beste films op Netflix om te kijken met je lover

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.