Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 17 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

5 manieren waarop een iPhone verraadt dat je vreemdgaat

Onze telefoon is, in the digital age, onze beste vriend. Maar als jij er een affaire op nahoudt, dan kan dit de vriend zijn die je verraadt – of die je partner verraadt. Want wist je dat er vijf manieren zijn waarmee de iPhone kan verklappen dat jij vreemdgaat?

Nou, bij deze.

Manieren waarop een iPhone verraadt dat iemand vreemdgaat

Hoe slim je ook denkt te zijn, een paar klikken op je iPhone leggen al je geheimen bloot. Zelfs de meest technisch onderlegde minnaar kan betrapt worden door belastende informatie op een Apple-apparaat.

1. Terughalen van verwijderde berichten

Als je denkt dat je veilig bent na het verwijderen van schunnige berichten, think twice. Sms’jes kunnen tot 40 dagen nadat ze zijn “gewist” worden teruggehaald. Je kan naar de Berichten-app gaan en linksboven op “Bewerken” tikken. Dan verschijnt de optie “Toon recent verwijderd” en een vraag om alles terug te halen dat in de afgelopen 40 dagen is verwijderd.

2. Autocorrectie

Denk je dat je te slim af bent door je zoekgeschiedenis te wissen? Dan haalt autocorrectie je weer in. Oude zoekopdrachten worden vaak blootgelegd met de Autofill-functie.

3. Apps in de App Store

Sexy apps in een dubieuze map bewaren met een vage naam, dat is te simpel. Zodra je eenmaal toegang hebt tot een telefoon, kan iedereen in de App Store zien welke apps er (recent) gedownload zijn.

4. iCloud synchronisatie

Veel producten van Apple in huis? Dan is de kans groot dat iCloud veel content synchroniseert – ook berichtjes en foto’s. Iedereen die toegang heeft tot die devices kan deze informatie zien, dus verwijderen is niet altijd genoeg.

5. Zoek apparaten

Met “Zoek apparaten” (in de app van ”Zoek mijn vrienden”) kan iedereen die is aangemeld bij een iCloud-account de locatie van een iPhone zien. Dit betekent dat als je partner je Apple ID en wachtwoord heeft, hij of zij je locatie in realtime kan controleren.

Dit onderzoek laat zien waardoor mensen sneller vreemdgaan en het is best verontrustend

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.