Redactie
Redactie Beauty 3 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze 60’s make-uptrend wordt groots, met dank aan Ariana Grande en Addison Rae

Hoewel we de 60’s niet fysiek hebben meegemaakt, hadden we zeker gehoopt dat dat wel zo was. De jaren ’60 zien er uit als een decennium die je zeker meegemaakt moet hebben. En het heeft ons veel goede dingen gegeven, zoals The Beatles, de minirok, flower power en niet te vergeten de gele smiley face. Maar daarnaast was ook zeker de make-up uit die tijd iconic! De jaren ’60 gaat dit jaar domineren met de nieuwste make-uptrend.

60’s make-uptrend

Vooral aankomende maand gaan we veel zien van de comeback van de jaren ’60. Een van de grootste celebrities van dit moment, namelijk Ariana Grande, lanceert in november haar eigen make-upmerk genaamd R.E.M. Beauty. In een interview met Allure liet Ariana weten dat haar merk onder andere door de jaren ’60 is geïnspireerd. “Ik heb me altijd een soort van aangetrokken tot de jaren ’50, ’60 en ’70 voor glamourreferenties. Ik heb mezelf altijd in een andere tijdsperiode voorgesteld. Ik heb altijd al die make-up willen dragen, dat haar willen dragen, die outfits willen dragen, die artiesten willen zijn”, legde ze uit aan Allure.

Deze inspiratie was al te zien op de cover van haar laatste album ‘Positions’. Op de cover zag je Ariana Grande met Jean Shrimpton haar, volumineuze roots en een graphic negative space-liner geïnspireerd door de jaren ’60.

Ook deze fotoshoot voor haar make-upmerk geven onze jaren ’60-vibes. Hoewel we de producten nog niet hebben gezien, zagen we wel al een voorproefje in deze fotoshoot voor R.E.M. Beauty. De lavender- en rozetinten op haar ogen geven ons zeker ’60s vibes.

Maar niet alleen Ariana zien we in deze nieuwe make-uptrend. Ook in de nieuwste horrorfilm met Anya Taylor-Joy, die zich voor grotendeels afspeelt in de jaren ’60, is dan ook veel inspiratie te zien uit deze periode. De film ‘Last Night in Soho’ speelt zich af in Londen in de jaren ’60. Het volgt het verhaal van een zangeres, hoewel het zeker een donkere film wordt, zijn het beehive kapsel en de dolly lashes zeker een ‘beautymoment’.

De moderne ‘beehive’ wordt de trend van het jaar volgens Anya Taylor-Joy

Ook influencer Addison Rae was op de cover van Glamour te zien met outfit en make-up geïnspireerd op deze tijd.

We zijn helemaal klaar voor de terugkomst van de jaren ’60, jij ook?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.