Vivian
Vivian Beauty 11 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

7 fouten die je maakt bij het scheren van je bikinilijn

Je mag natuurlijk helemaal zelf bepalen hoeveel of hoe weinig haar jij daar beneden fijn vindt, dat is een persoonlijke keuze. Maar als jij houdt van een haarloze bikinilijn, ken jij vast de struggles van jeuk, rode bultjes en ingegroeide haartjes.

Het ontharen van je bikinilijn is geen makkelijk klusje, maar door onderstaande zeven fouten te vermijden, voorkom jij ongemak down under.

1. Zodra je onder de douche stapt, begin je met scheren. Zelfs als je haast hebt, is het geen goed idee om direct te gaan scheren. Dat is gewoon vragen om problemen (of rode bultjes, in dit geval). Het beste is om scheren te bewaren tot het laatste moment, zodat de haarzakjes al een beetje zacht zijn geworden door het warme water. Daarnaast is het belangrijk om altijd goed te exfoliëren voordat je je bikinilijn scheert. Hierdoor kun je de haartjes nóg beter afscheren en voorkom je ingegroeide haren.

2. Je gebruikt douchegel en een oud scheermesje. Goed gereedschap is het halve werk. Het is dan ook heel belangrijk om een nieuw scheermesje te gebruiken. Oude scheermesjes zijn botter, waardoor ze in plaats van een gladde huid een geïrriteerde bikinilijn achterlaten. In plaats van een douchegel kun je beter een ongeparfumeerde scheerschuim gebruiken. Laat deze een minuutje of twee inwerken, zodat de haren zachter worden en daardoor makkelijk te scheren.

3. Je knipt niet eerst de lange haartjes af voordat je gaat scheren. Als het een tijdje geleden is sinds je laatste scheerbeurt down under, kan het een goed idee zijn om de lange haren eerst een stuk af te knippen. Dit bespaart je niet alleen tijd en moeite, het voorkomt ook irritatie.

4. Je bent bang om je bikinilijn te laten waxen. Toegegeven, het is niet altijd een even fijne ervaring – maar je blijft wel langer glad en haarloos. Schoonheidsspecialistes kunnen over het algemeen veel preciezer te werk gaan dan jijzelf. Zelfs als je een doorgewinterde scheerder bent, kan het dus geen kwaad om eens in de zoveel maanden je bikinilijn te laten waxen.

5. Je scheert snel even wat haartjes rondom je bikinibroekje weg – zonder scheergel of water. We’ve all been there: je vriendinnen vragen je of je over een half uurtje meegaat naar het strand, dus je heist je snel in je bikini. Shit, dan zie je ineens nog wat haartjes naast je bikinibroekje zitten. Zonder te denken grijp je je scheermesje en scheert de haartjes weg. Tenzij je rode bultjes wilt, kun je beter eerst een warm washandje tegen de huid aandrukken om de haarzakjes wat zachter te maken. Daarna kun je de haartjes gerust wegscheren.

6. Je gebruikt normale lotion om je huid te verzachten na het scheren. Grote kans dat deze lotion volzit met parfum. Dit kan ervoor zorgen dat je net onthaarde huid flink kan gaan irriteren. Het is daarom beter om te investeren in een product dat specifiek bedoeld is voor pas geschoren huid of kies voor een natuurlijke moisturizer zoals aloë vera of kokosolie.

7. Je draagt het verkeerde ondergoed wanneer je klaar bent met scheren. Je kunt je mooie kanten string beter even bewaren tot een dag na het scheren. Het beste is om ondergoed van honderd procent katoen – dat niet al te strakke elastische banden heeft – te dragen. Zulk ondergoed laat je huid ademen, herstellen en voorkomt ingegroeide haartjes.

10 tips om je bikinilijn pijnloos te harsen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.