Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Parfum 11 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Acne Studios x Frédéric Malle: dit wil je weten over het it-girl parfum van deze zomer

Als je een beetje van parfum houdt, dan maakte jouw hart vorige week waarschijnlijk een groot sprongetje. Acne Studios lanceert een eigen geur, die geproduceerd wordt door parfumhuis Frédéric Malle. Niet de minste in de parfumwereld.

De fles gaat nogal wat kosten (een dikke €250), dus voordat je ‘m blind koopt, wil je een aantal dingen weten.

Deze 4 opkomende niche parfummerken wil je op de radar hebben – als je niet wil ruiken zoals iedereen

Acne Studios by Frédéric Malle

Acne Studios en Editions de Parfums Frédéric Malle komen samen op het snijvlak van mode, parfum en kunst. Dit is niet zomaar een samenwerking, dit is een parfum van Acne Studio’s uitgegeven en ontwikkeld door Editions de Parfums Frédéric Malle, een instituut in de parfumwereld, waar de beste neuzen voor werken.

Frédéric Malle en Jonny Johansson, oprichter en creatief directeur van Acne Studios, hebben er altijd voor gekozen om alternatieve paden te verkennen, met een multidisciplinaire visie op hun kunst en een standvastige toewijding aan het principe van absolute creatieve vrijheid. Deze gemeenschappelijke benadering heeft geleid tot een unieke samenwerking: Acne Studios by Frédéric Malle.

Het parfum is ontwikkeld door Suzy Le Helley, die graag nieuwe geuren maakt van bekende ingrediënten. Suzy Le Helley is een parfumeur die haar opleiding genoot aan de gerenommeerde Franse parfumschool ISIPCA en de Symrise parfumschool in Duitsland. Nadat ze de aandacht had getrokken van de meesterparfumeurs Annick Ménardo en Maurice Roucel, die haar mentoren werden, gebruikt ze nu haar talent bij het parfumhuis Symrise.

Hoe ruikt ‘ie?

Nu het belangrijkste: de geur. Hoewel de geur nog niet in het echt te ruiken is, geven de noten al wel een idee. Aldehydes vormen de basis van de geur. Aldehydes zijn geurmoleculen die een bepaalde frisheid en iets helders, cleans en soms poederig, bijna metaalachtig, geven aan een parfum. Dit wordt aangevuld door bloemige noten. Hints van roos en viooltje brengen een zeker klassiek karakter over, onderstreept door de levendigheid van oranjebloesem.

En dan het deel waar wij het meest enthousiast van worden, het hart van het parfum: een vleugje wierook, gecombineerd met vanille, sandelhout, witte muskus en perzik. Een echt zomers hart, vol warme en elegante ingrediënten. De ultieme clean girl zomergeur is geboren.

Acne Studios x Frédéric Malle is vanaf midden april verkrijgbaar voor €250 per 100 milliliter.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.