Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 31 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Kim Kardashian en Jennifer Lopez dragen dé haartrend van 2022: glass hair

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen bij celebrities: ultra strakke lokken waar geen haartje bij uitschiet waardoor het lijkt alsof de lokken van glas zijn En dat klinkt nog niet zo gek, want de haarstijl heet letterlijk ‘glass hair‘. De stijl wordt een grote haartrend voor 2022 en grote namen als Kim K en J.Lo zijn al fan.

We praten je bij.

Glass hair: de haartrend voor 2021

We zien celebrities als Jennifer Lopez en Kim Kardashian steeds vaker voorbijkomen met een mega strakke bob. De haarpunten lijken zó strak, dat het wel van glas lijkt. Ze noemen dit daarom ook wel de ‘glass hair’-trend: een haartrend die in 2018 en 2019 al razend populair was. Je lokken worden zo gestyled dat het je haar een glanzend en reflecterend effect geeft, waardoor het bijna lijkt op glas.

Vooral Kim Kardashian is groot fan van de haartrend: we zien haar regelmatig op Instagram verschijnen met een strakke korte bob of glanzende en gestijlde lokken, gecreëerd door haar (en onze) favoriete haarstylist, Chris Appleton. Kortom: deze haartrend is nog lang niet over en wordt groot in 2022.

Hoe maak je glass hair?

De glass hair-haartrend ziet er niet alleen super modern en glanzend uit, hij is ook nog eens ontzettend makkelijk om te creëeren. We leggen je uit hoe je in een paar stappen het glanzende kapsel van Kim Kardashian creëert.

1. Prep je lokken

Voor een glass hair-look heb je je stijltang gegarandeerd nodig, dus je haar hier goed op voorbereiden is key. Je wilt tenslotte niet dat je lokken beschadigd raken door de hitte. Gebruik hier daarom een fijn hittebeschermend product voor dat je haar beschermd, zoals een heat protectant.

2. Gebruik een fijne stijltang

Zorg ervoor dat je haar goed droog is voordat je gaat stijlen. Je haar wordt het meest stijl op een dag waar je niet hebt gedoucht, omdat je haar dan het minst vochtig is en in precies de goede staat is om zo strak mogelijk te krijgen.

Om de ultieme glazen look te creëeren, kun je het beste een borstel gebruiken tijdens het stijlen met een stijltang. Hierdoor trek je je haar strak voordat je gaat stijlen, waardoor je haar extra stijl wordt. Het werkt het beste om kleine stukjes haar te pakken, en niet te grote plukken.

3. Krijg de techniek onder de knie

Over het algemeen is het geen lastige techniek, maar voor glanzende lokken kun je dus het beste een borstel gebruiken wanneer je met de stijltang aan de slag gaat. Je creëert mooie, strakke lokken door eerst met je borstel een kleine pluk te borstelen en hier vervolgens met de stijltang overheen te gaan.

4. Maak de look af met een fijn haarproduct

Houd je haarpunten gehydrateerd door ze met een fijne olie in te smeren. Om echt die glanzende look te creëeren is de truc om het achteraf af te maken met een fijn haarproduct, denk bijvoorbeeld aan een fijne anti-frizz hairspray. We hebben onze favoriete anti-frizz hairsprays verzameld zodat jouw glass hair mooi blijft.

Anti-frizz Hairspray – L’oreal Fix €18,35

Douglas

2. Anti-frizz olie – Redken €30,00

glass hair
Douglas

3. Frizz-ease Moisture Barrier Hairspray – John Frieda €9,26

Douglas

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.