Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 13 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Alle gebeurtenissen van New York Fashion Week waarvan jij op de hoogte wilt zijn

Het is zover! New York Fashion Week AW23 is aangebroken en dat betekent dat onze social media wordt overladen met de meest inspirerende beelden van de mooiste shows, de meest creatieve street style looks en de meest inspirerende merken. Om jou ook op de hoogte te houden van hét begin van de welbekende Fashion Month vind je hier een verzameling van dé momenten die elke modeliefhebber op het netvlies wilt hebben.

Van shows tot collecties en van celebrities tot collabs

Rodarte opende NYFW met betoverende gothic show

De opening van New York Fashion Week (en dus van Fashion Month) belooft bij voorbaat altijd al een spektakel van jewelste te worden. Het plekje voor de eerste show wordt ingezet om de modeweek gegarandeerd te starten met een knal. En knallen, dat deed het zéker. Dit seizoen was het aan Rodarte om het spits af te bijten. Het merk, opgericht door twee zussen, dompelde de modemenigte onder in een sprookje met een donker gothic randje. Zo werden de modellen omgetoverd tot extravagante glitter feeën met dikke gitzwarte eyeliner en lipstick. Een contrast dat zorgt voor een dramatisch en interessant geheel. Ook zagen wij in het decor een tafereel terug dat we ook op de openingsdag van Copenhagen Fashion Week bij (di)vision voorbij zagen komen: royaal gedecoreerde dinertafels. We vragen ons met een tikje voorbarige voorpret al af of dit hét jaar wordt van de flamboyante dinner party’s. Spoiler: wij zijn uiteraard vóór.

 

Jonathan Simkhai wordt Simkhai

Mocht je er nog nooit van hebben gehoord, Jonathan Simkhai is een van onze favoriete merken als het gaat om architecturale en sculpturale ontwerpen. De designer die zo’n tien jaar geleden zijn eigen label startte besloot dit jaar zijn merk een rebranding te geven en te gaan voor meer internationale allure. Zo gezegd zo gedaan, tijdens de show voor NYFW werd een nieuwe (of eigenlijk vooral kortere) naam, een nieuw logo, een nieuw Instagram-account en een nieuwe monogram-print gelanceerd. Ohja én een prachtige, minimalistische en draagbare collectie. Wij willen alles.

 

80.000 vliegen bij Area

Grote kans dat je denkt dat rottend fruit en een legioen aan vliegen niets te maken heeft met high fashion. Kunnen ons vrij goed indenken. Well, think again. Area, het surrealistische en edgy merk van Piotrek Panszczyk bewees het tegendeel. “This season is all about fruits”, liet de designer weten voor de start van zijn show. Hiermee doelt hij op een metaforische betekenis over het leven en de dood. Zowel verse als rottende bananen, watermeloenen, druiven en limoenen vormden de inspiratie voor zijn show en beeldtaal. Glamorous in het eerste oogopslag, maar wie wat langer kijkt, spot ook zo’n 80.000 dikke rubberen vliegen in het decor. The eye is in the details… zien we maar weer. Tijdens de presentatie ook nog een de samenwerking met schoenenmerk Sergio Rossi aangekondigd. Kortom: heel wat memorabele momenten om in één show te proppen.

Trend alert! Deze stof ga je dit voorjaar heel veel zien

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.