Noah Korevaar
Noah Korevaar Celebrity 23 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Angelina Jolie maakt Instagram-account aan en breekt meteen record

Angelina Jolie is niet alleen op het witte doek een koningin, maar ook op Instagram. Afgelopen weekend maakte de 46-jarige actrice een Instagram-account aan en dat was niet om vakantiekiekjes of promotiemateriaal voor een nieuwe film te delen. Ze zette haar Instagram-account direct in om awareness te creëren voor de situatie in Afghanistan.

Angelina Jolie op Instagram

Haar eerste post was een foto van een hartverscheurende brief van een Afghaans tienermeisje. Hoewel Jolie ongetwijfeld wilde dat de focus op de brief zelf zou liggen, legde de post haar geen windeieren. Ze heeft namelijk als snelste 1 miljoen volgers gekregen. Sneller dan de vorige recordhouders, waaronder David Attenborough en Rupert Grint.

De actrice had al binnen drie uur 2.1 miljoen volgers. Attenborough deed er vier uur en 44 minuten over en Grint kreeg het ook net niet binnen vier uur voor elkaar. Op het moment van schrijven heeft Angelina Jolie zelfs al 7.5 miljoen volgers en die wil ze graag informeren over de schrijnende situatie in Afghanistan. “Dit is een brief die ik heb gekregen van een tienermeisje in Afghanistan”, schreef Jolie bij haar eerste bericht. “Op dit moment verliest de Afghaanse bevolking hun vermogen om te communiceren op sociale media en om zich vrij uit te drukken.”

“Dus ik ben op Instagram gekomen om hun verhalen en de stemmen te delen van degenen over de hele wereld die vechten voor hun fundamentele mensenrechten,” aldus actrice, filmmaker en activiste.

Belangrijkere zaken

Een aantal grote namen heetten Jolie welkom op Instagram en dankten haar in de reacties voor het gebruik van haar platform om awareness te verspreiden, waaronder de hoofdredacteur van de Britse Vogue, Edward Enninful, die zei: “Bedankt dat je je platform voor het goede gebruikt.” Je kunt haar hele bijschrift en de confronterende brief hieronder lezen. Belangrijkere zaken dan Instagram-records, celebrities en andere oppervlakkige internet-ongein.

Angelina Jolie en The Weeknd zijn samen gespot in een restaurant en fans zijn verward

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.