Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 5 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Angelina Jolie onthult langdurig misbruik door Brad Pitt: wending naar kinderen was de druppel

Angelina Jolie doet een flinke onthulling over de fysieke mishandeling van haar ex-man Brad Pitt. Deze zou volgens een recente verklaring zou de mishandeling al plaatsvinden ver voor het beruchte vliegtuigincident in 2016, wat uiteindelijk de directe aanleiding voor de scheiding was.

In oktober 2022 werd duidelijk wat er binnen het gezin was gebeurd tijdens het ‘vliegtuigincident’. Brad Pitt verstikte naar verluidt een van de kinderen en sloeg een ander in het gezicht en greep Angelina bij haar hoofd en schudde haar door elkaar. De verklaring luidt dat hij tijdens de vlucht ook nog bier en rode wijn over Angelina en de kinderen goot. Nu deelt het team van advocaten achter Angelina Jolie dat dit niet de eerste keer was, maar dat de mishandelingen al ver voor dit incident plaatsvonden.

Angelina Jolie over mishandeling door Brad Pitt

In een verklaring van gisteren maakt Angelina duidelijk dat zij al langer mishandeld werd door Brad Pitt, maar dat zijn wending naar de kinderen de druppel was. “While Pitt’s history of physical abuse of Jolie started well before the family’s September 2016 plane trip from France to Los Angeles, this flight marked the first time he turned his physical abuse on the children as well. Jolie then immediately left him” luidt de verklaring.

De mishandeling kwam ter sprake in een rechtszaak over de verdeling van Chateau Miraval. Het wijnhuis van het ex-stel, dat inmiddels 250 miljoen dollar waard is.

Brad mag zijn kinderen enkel nog bezoeken

Dit keer is de strijd om Chateau Miraval, wat maakt dat er bijna een einde is aan de stroeve scheiding van Brad Pitt en Angelina Jolie. Toen het om de voogdij van de kinderen ging, was er ook veel om te doen. En terecht, want toen Angelina de geschiedenis van hun relatie uit de doeken deed, besloot de rechter alsnog om Brad de helft van de voogdij te geven. Dit werd later teruggetrokken, toen bleek dat Brad en de rechter nauwe banden hadden. Nu mag Brad enkel nog op bezoek bij zijn kinderen.

Of de kinderen daarop zitten te wachten, is een tweede vraag. Zoon Pax noemde zijn vader eerder al een ‘klootzak van wereldklasse’ op Instagram. In dat bericht schreef hij ook dat hij hen liet beven van angst, wat waarschijnlijk een verwijzing is naar de mishandeling.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.