Anne Smits
Anne Smits Food 15 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Anne’s favoriete recept van de week: salade met parmaham en burrata

Eindelijk hebben we te maken met zomerse temperaturen. Het is dan ook de perfecte tijd voor heerlijke maaltijdsalades. In het verlengde van mijn favoriete recept van vorige week, bloomkoolpizza met parmaham, staat er deze week een salade met parmaham en burrata op het menu. Net iets lichter, maar net zo lekker. Zin in een andere salade? Probeer eens deze caesar salade.

Probeer ook eens mijn huisgemaakt tonijnsalade, pita’s met vegetarische gyros of taco’s met guacamole.

Salade met parmaham en burrata

Met de hoge temperaturen, heb je wellicht geen zin om uitgebreid te koken en boven het gasfornuis te staan. Gelukkig zijn salades daar de oplossing voor. Deze heerlijke salade staat binnen tien minuten op tafel en daar komen geen pannen bij kijken. Tip: neem je salade een keer mee in een bak naar het park en eet ‘m lekker daar op. Is een salade voor jou niet vullend genoeg? Je kunt deze salade natuurlijk ook gewoon op een broodje doen.

Wat heb je nodig?

Duur: 10 minuten

Personen: 2

 • 150 gram rucola melange
 • 50 – 90 gram parmaham
 • 1 burrata
 • 1/2 groene appel
 • Pesto
 • Truffeldressing
 • Zongedroogde tomaat
 • Pijnboompitten
 • Optioneel: brood

Hoe maak je dit overheerlijke recept?

 1. Verdeel de sla over de borden.
 2. Het is niet noodzakelijk, maar ik haal altijd het vetrandje van de ham af. Verveel vervolgens de parmaham over de borden.
 3. Snijd de groene appel in dunne, reepjes en snijd eventueel de zongedroogde tomaten iets kleiner. Verdeel dit ook over de borden.
 4. Bak ondertussen kort de pijnboompitten.
 5. Breek de burrata in tweeën en verdeel over de borden.
 6. Verdeel vervolgens wat pesto en truffeldressing over de borden. Tip: doe de sausjes in een boterhamzakje en knip het puntje af. Zo kan je de dressing gelijkmatig over de borden verdelen.
 7. Als de pijnboompitten lichtbruin zijn, strooi je deze als laatst over de borden. Voeg eventueel nog wat brood of croutons toe en eet smakelijk!

Anne’s favoriete recept van de week: broodje hamburger met zoete aardappelfriet

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.