Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 2 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Anrealage verrast modewereld met collectie die verandert door licht

Een heuse modetraditie onder de fashion professionals is om te definiëren wat hét favoriete modemoment is van deze Fashion Month. Paris Fashion Week is nog maar nét begonnen, maar wij denken dat we ons favoriete moment van dit seizoen misschien al wel hebben gevonden bij Anrealage.

Wordt dit hét modemoment van PFW FW24?

Hét modemoment van Paris Fashion Week

Elk seizoen worden er met Fashion Week bijzondere momenten gecreëerd. Zo mag volgens ons de titel van “Hét Modemoment van FW SS23” aan Coperni toebedeeld worden. Je-weet-wel. De show waarin it-model Bella Hadid naakt op het toneel verscheen. En waar een vloeibare spray haar omtoverde als assepoester in een witte jurk. Momenten zoals dat blijven voor de echte modeliefhebbers voor altijd in het geheugen gegrift als memorabel en historisch. Je kunt je vast voorstellen dat precies dit de bedoeling is voor elk modehuis met een presentatie tijdens Fashion Week.

Paris Fashion Week is nog maar nét van start gegaan, maar het lijkt erop dat een van de meest memorabele momenten van dit seizoen al op de tweede dag heeft plaatsgevonden. Anrealage, een merk waar wij voorheen zelf nog niet heel veel van hadden gehoord, heeft zich gisteren om 17:00 flink op de kaart weten te zetten.

Anrealage licht collectie uit met magische show

De Japanse designer Kunihiko Morinaga – de oprichter en hoofd-designer van Anrealage – weet al meerdere jaren zijn fans te verrassen met een bijzonder element in zijn kleding. Tien jaar geleden gebruikte hij voor het eerst een stof die veranderd van kleur bij blootstelling aan licht. Uiteraard kenden we dat al van beeldjes, stickers en andere gadgets uit onze jeugd in de zero’s. In kleding was dat toch echt nog iets nieuws. Met de show die hij gisteren aan de professionals uit de modewereld gaf maakte hij van deze techniek een statement.

De modellen kwamen in een totaal witte of effen look op. Vervolgens straalden twee UV-buizen de look van het topje van het haar tot lengte van de benen. Door de straling van de lampen ontstond er op zowel de kleding als de haren felle kleuren, strepen, polkadots en prints. Het publiek – dat vaak door het zien van véle modeshows niet snel onder de indruk is – werd zichtbaar verrast en liet dit blijken door geklap en gejuich. Een “woooooaah” vulde de voorheen muisstille ruimte. Zo zien we maar weer dat de combinatie van mode en techniek voor ware magie kan zorgen.

It’s called fashion – Dit waren de 10 grootste modemomenten van celebrities in 2020

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.