Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Lichaam 19 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Last van anxiety tijdens je menstruatie? Met deze tips kan je het verminderen

It’s that time of the month again. Ongesteld zijn is voor geen enkele vrouw de leukste periode van de maand. Hoe stom is het dan als je ook nog eens met veel angst- en paniekaanvallen moet dealen. Anxiety is echt geen pretje om last van te hebben, vooral niet wanneer mood swings en krampen ook nog aanwezig zijn. Wij vertellen je waarom je waarschijnlijk meer last hiervan hebt en delen een aantal tips die kunnen helpen bij het verminderen hiervan.

You’re welcome!

Angst- en paniekaanvallen tijdens je menstruatie

Anxiety tijdens de menstruatie komt vaker voor dan dat je denkt. Door de hoeveelheid hormonen die alle kanten opgaan en de chemie van je brein die hierdoor veranderd kan je vaak heftigere paniekaanvallen meemaken. Niet bepaald een pretje, om het maar even zacht uit te drukken. Naast het dealen met krampen, moeheid, misselijkheid en mood swings moet je dus ook nog eens met een angst en extra onzekerheid om weten te gaan. Gelukkig bestaan er een aantal tips en tricks die kunnen helpen bij het verminderen van deze anxiety, zodat je nét iets beter door je menstruatieperiode heenkomt.

Dieet tips

First things first: eten. Wat je in jouw lichaam stopt tijdens je menstruatie kan veel effect hebben op hoe jij je voelt. Veel groente en fruit eten is sowieso een must. Ook wordt aangeraden geen alcohol of koffie te drinken, omdat het vocht onttrekt en jouw lichaam daar niet echt blij van wordt. Drink vooral veel water en af en toe een kop thee om de spieren bij je baarmoeder te laten relaxen. Deze tips kunnen allemaal werken, maar het betekent zeker niet dat je dit dieet religieus op moet volgen. Doe vooral wat voor jouw goed voelt, want wat voor de een werkt, garandeert niet gelijk succes voor een ander.

Gun je lichaam rust én beweging

Het liefst zouden veel vrouwen tijdens de menstruatie twenty-four-seven met een warme kruik in bed willen liggen, maar soms is dit niet de beste oplossing om je beter te voelen. Beweging is gezond en kan tijdens that time of the month juist helpen om je klachten te verhelpen. Om paniekaanvallen te verhelpen zijn een rondje lopen en yoga ideaal. A clear mind is key. Daarnaast voelen we ons meestal gezonder en fitter zodra we ook maar iets van beweging in onze dag hebben gestopt.

Misschien ligt jouw anxiety wel aan de pil

Zodra we aan de anticonceptie gaan is de pil meestal hetgeen wat je als eerste voorgeschoteld krijgt. Dit betekent niet dat de pil geschikt is voor iedereen. Voor de een kan de pil zorgen voor minder klachten tijdens de menstruatie, maar voor sommige vrouwen verergert de pil dit juist. Er zijn tal aan andere anticonceptiemiddelen in de wereld die misschien een betere fit voor je zijn. Doe vooral wat goed voelt voor jou en jouw lichaam, want uiteindelijk draait het erom dat jij beter in je vel zit. Raadpleeg in elk geval je huisarts, dan kunnen jullie samen kijken naar een andere optie.

Sexual anxiety: het bestaat echt en zo ga je er het beste mee om

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.