Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Last van puistjes op je rug? Zo kom je van die vervelende bacne af

De een heeft er meer last van dan de ander: acné of puistjes op je rug. Bacne kan erg vervelend zijn en is soms lastig van af te komen. Helaas net zoals met acne op het gezicht zijn er ook meerdere oorzaken voor bacne. Wat te doen tegen deze puistjes? Die vraag heb je jezelf vast wel eens gesteld.

Wij delen daarom een aantal tips om van die vervelende bacne af te komen.

De oorzaken van bacne

Om te voorkomen dat bacne optreedt of terugkeert, is het belangrijk om te weten waardoor het in de eerste plaats wordt veroorzaakt. Puistjes op je rug worden grotendeels veroorzaakt door zweet (hard sporten is dus niet altijd de beste remedie voor je lichaam), door je genen en hormonen. Omdat de huid op je rug bestaat uit klieren die veel olie en talg produceren, heb je snel last van puistjes op je rug.

30% van de vrouwen met acne heeft het ook op de rug. Gelukkig trekt het vaak voor het 25ste levensjaar weg, maar bij zo’n 15% blijft het tot jaren later nog aanwezig. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om van die vervelende bacne af te komen.

1. Scrubben

Dat scrubben goed voor je is, weet je waarschijnlijk al. Maar wist je dat dit ook voor bacne geldt? Zoek een body wash of body moisturizer die de ingrediënten salicylzuur, glycolzuur of melkzuur bevatten. Gebruik twee of drie keer per week een scrub onder de douche om te voorkomen dat dode huidcellen zich opstapelen en je poriën verstoppen.

2. Douchen na het sporten

Dit is vervelend nieuws voor de luie lezers: neem zo snel mogelijk een douche na het sporten. Bacteriën houden van warme, vochtige omstandigheden, dus het is belangrijk om je sportkleding zo snel mogelijk uit te trekken en zorg ervoor dat de huid zweetvrij en schoon is. Vooral in bh-tops stapelt al het zweet snel op, yikes.

3. Was je bh op tijd

Was je bh na elke keer dragen of tenminste om de twee keer. Velen van ons wassen onze beha’s niet regelmatig genoeg. Als je last hebt van bacne, is het belangrijker om ervoor te zorgen dat je beha schoon is, omdat slechte bacteriën zich kunnen ophopen op de bandjes.

4. Stop met pulken

Wat je ook doet, kies, knijp of krab niet op de plekken. Hoe fijn het af en toe ook is om aan je puistjes te zitten of te pulken, stop hiermee. Je veroorzaakt niet alleen littekens, maar door met je vieze vingers aan de wondjes te zitten vergroot je de kans op ontstekingen.

5. Vervang je beddengoed op tijd

Dat bacne door een overvloed aan bacteriën kan ontstaan weten we inmiddels wel. Vervang daarom je lakens, kussenslopen en handdoeken regelmatig. De olie, dode huidcellen, bacteriën en resten van haar-, huid- en lichaamsproducten kunnen op je beddengoed verzamelen als je het niet vaak verschoont.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.