Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 26 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Toch nog Barbenheimer: Cillian Murphy wil graag Ken spelen in vervolg van ‘Barbie’

Op dit moment is er een bioscoopstrijd gaande tussen twee kaskrakers: ‘Barbie‘ en ‘Oppenheimer’. Nu lijkt er een fusie tussen die twee mogelijk, want Cillian Murphy staat open voor een rol in het knalroze vervolg op ‘Barbie’.

En of er een vervolg komt ligt nog in het midden, maar als die komt, dan wil Cillian Murphy er wel in.

Cillian Murphy in het vervolg van ‘Barbie’

In een interview met Cinefilos beantwoord de 47-jarige acteur de vraag of hij het ziet zitten om Ken te spelen in ‘Barbie 2’. “Sure, yeah. Let’s read the script, let’s have a conversation, I can’t wait to see ‘Barbie’. I can’t wait to see the movie. I think it’s great for cinema to get all these great movies happening this summer” zegt Cillian.

En al moeten we toegeven dat Ryan Gosling het meer dan geweldig doet als Ken, toch willen we Cillian ook graag in die rol zien.

Momenteel schittert Cillian Murphy als Oppenheimer in de gelijknamige film. Deze is een stuk zwaarder dan ‘Barbie’, want de film volgt het verhaal van de uitvinder van de eerste atoombom. Om zoveel mogelijk op het personage van Oppenheimer te lijken, viel Cillian flink af. Fans waren daardoor geschrokken toen ze hem zagen op de première.

Barbenheimer breekt records

Met twee beide een totaal verschillende esthetiek, nemen ‘Barbie’ en ‘Oppenheimer’ het tegen elkaar op in de bioscopen. Die strijd wordt door het publiek ‘Barbenheimer’ genoemd.

Na het openingsweekend lijkt Greta Gerwigs ‘Barbie’ (dit vonden wij van de film) flink te winnen, met een omzet van 162 miljoen dollar in de VS. Maar ook ‘Oppenheimer’ trekt volle zalen, met een dikke 82 miljoen dollar in de kassa.

In Nederland beleefde Pathé een recordweekend. In totaal kwamen er zaterdag en zondag net iets minder dan 200.000 mensen naar een van de dertig theaters. Degenen die last minute een kaartje wilden kopen hebben dat gemerkt, want voor het eerst sinds tijden waren zalen weer uitverkocht.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.